Nieuws

Excelsior wint Keuken Kampioen Rocket League-competitie

11 juni 2021, 13:44

Excelsior is kampioen geworden in de Keuken Kampioen Divisie Esports Predator Fan Competitie. De club heeft het eerste seizoen van de Nederlandse Rocket League-competitie gewonnen. Na ruim dertig speelrondes eindigde de Rotterdamse club nipt boven SC Cambuur uit Leeuwarden. Excelsior gaat naar huis met een unieke Rocket League-trofee: het Glazen Kampioenschild.

Teamcaptain met Glazens Schild

Excelsior was het seizoen sterk begonnen. De club versloeg in de eerste match TOP Oss met 2-1, waarna Excelsior al snel naar de top van de ranglijst klom. De Rotterdamse club was vanaf het begin af aan één van de favorieten om het kampioenschap te winnen.

Puntenrace

SC Cambuur bleek vanaf de 2e speelperiode een lastige tegenstander voor Excelsior: de club uit Leeuwarden wist in totaal drie periodetitels te bemachtigen. Hoewel Excelsior het vaker goed doet in de competitie, lukte het de Rotterdamse club nog niet om een periodetitel binnen te slepen. Uiteindelijk wist Excelsior, na een spannende puntenrace tussen SC Cambuur en de Rotterdammers, het kampioenschap binnen te halen door met een 2-0 set count van de Graafschap te winnen.

Teamcaptain met Acer

Excelsior won met de titel een glazen trofee met Rocket League-ontwerp. Deze trofee, Het Glazen Kampioenschild, is uitgereikt aan de winnende club door Predator, het gaming-merk van hardwarefabrikant Acer. De trofee werd in ontvangst genomen door Jarno, de teamcaptain van het Excelsior esports team. Hij speelde afgelopen seizoen ruim 72 wedstrijden voor Excelsior in de competitie en scoorde daarbij 56 doelpunten.

Bekijk hieronder het winnende doelpunt tegen de Graafschap, waarmee Excelsior de titel binnenhaalde:
Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=uw6qBls2Q1I

Ranglijst

competitiestand-P4R30-1080x1080-768x768

Met slechts vier punten verschil tussen Excelsior en SC Cambuur was de winst voor de Rotterdammers zeer nipt. FC Den Bosch maakt de top drie compleet met 72 punten, vijf minder dan Cambuur. De Brabantse club heeft wel de eervolle vermelding van de minste tegendoelpunten. Cambuur scoorde de meeste doelpunten van alle clubs in de competitie.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen en speelt zelf ook op competitief niveau