Nieuws

Rocket League free-to-play in de Epic Games Store later deze zomer

22 juli 2020, 09:06

Rocket League, het bekende soccar-spel van ontwikkelaar Psyonix, maakt later deze zomer de overstap van Steam naar de Epic Games Store. Vanaf het moment dat het spel in de Epic Games Store verschijnt is het, in tegenstelling tot de huidige betaalde versie op Steam, gratis te downloaden.

Psyonix gaat later deze zomer met haar bekendste titel, Rocket League, de overstap maken van Steam naar de Epic Games Store. Vanaf het moment dat het spel in de Epic Games Store verschijnt wordt het, in tegenstelling tot de betaalde versie die nu op Steam verkrijgbaar is, gratis te downloaden. De ontwikkelaar hoopt op deze manier een nieuwe schare spelers naar de bekende soccar-franchise te trekken. 

Embedded content: https://twitter.com/RocketLeague/status/1285620634865872898?s=20

Dat Rocket League de overstap maakt naar de Epic Games Store betekent overigens niet dat dit voor iedereen het geval wordt. Spelers die het spel aangeschaft hebben op Steam, kunnen zolang en wanneer zij dat willen via Steam gebruik blijven maken van Rocket League. Daarnaast krijgt iedereen die het spel voor de overstap deze zomer aanschaft de zogenaamde Legacy-status, die recht geeft op enkele unieke upgrades voor je auto.

Vanaf het moment dat het spel zijn plek in de Epic Games Store heeft ingenomen lanceert Psyonix ook een nieuw cross-platform voortgang systeem. Rocket League-spelers krijgen namelijk vanaf de overstap ook een Epic Games Account waardoor, ongeacht op welk van de beschikbare platformen je Rocket League speelt, je voortgang altijd opgeslagen wordt.