Nieuws

Nederlands Rocket League-team is Olympisch kwartfinalist

Nederlands Rocket League-team is Olympisch kwartfinalist

Het Nederlandse Rocket League-team eTeamNL heeft de kwartfinale van het Olympische Intel Worlds Open behaald. De Nederlanders deden dit door onder andere Duitsland te verslaan. Wie morgen de tegenstander wordt is nog niet bekend.

Vorige maand wist eTeamNL zich te plaatsen voor de Intel World Open. Het toernooi kent een Olympisch tintje, want het wordt georganiseerd door Intel in samenwerking met het Internationaal Olympisch Comité. Door de winst op Duitsland en Saoedi-Arabië wist Nederland zich voor de knock-out fase van het toernooi te plaatsen.

Het Nederlandse team, bestaande uit Mike ‘MikeBoy’ Verkuijlen, Thomas ‘ThO.’ Binkhorst en Ole ‘Oaly’ van Doorn, wisselspeler Bjorn ‘Flwles’ Frank en coach Joessi ‘Juicy’ Moorman speelt morgen de kwartfinale. Tegen wie dat is, is nog niet bekend.

Poulefase

Nederland had een zware dag voor de boeg, eerder werd eTeamNL namelijk gekoppeld aan Frankrijk, Duitsland en Saoedi-Arabië. De eerste wedstrijd was direct tegen titelfavoriet Frankrijk. Nederland speelde sterk en kon het moordende tempo van Frankrijk bijbenen, maar verloor helaas met 3-2.
De tweede pot tegen Duitsland volgde. Weer kwam eTeamNL met 1-0 achter na een verlenging. Het team rechtte de rug en wist vervolgens de volgende drie wedstrijden te pakken en het onderlinge duel te beslissen; 3-1. Op het eind van de dag was Saoedi-Arabië de laatste tegenstander. Het land uit het Midden-Oosten was de zwakke broeder in de groep en werd niet verrassend met 3-0 verslagen.

Kwartfinale

De tegenstander van eTeamNL is nog niet bekend. De wedstrijd tussen Duitsland en Frankrijk moet namelijk nog gespeeld worden. Enkel wanneer Duitsland met 3-1 of 3-2 wint, kan Nederland nog eerste worden. Een tweede plek ligt echter meer voor de hand. Nederland speelt morgen tegen een team uit poule A. Mogelijke tegenstanders zijn Engeland, Noorwegen of Tsjechië.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend