Nieuws

Samsung keert terug met Europese Rocket League-competitie

Samsung keert terug met Europese Rocket League-competitie

22 juli 2021, 15:45

De Samsung Odyssey League is een Rocket League-competitie op Europees niveau, die binnenkort weer van start gaat. De competitie heeft een prijzenpot van ruim €25,000 euro en spelers kunnen zich kwalificeren in tien verschillende Europese regio's. De Benelux is één van deze regio's: spelers uit België, Nederland en Luxemburg kunnen op 30 juli 2021 strijden voor een plekje in de finale, waarin de beste teams van elke regio het tegen elkaar opnemen om de Europese titel te pakken.

Embedded content: https://twitter.com/OdysseyLeague/status/1410979196776636419?s=20

De Odyssey League is een van meerdere competities in Rocket League. Zo was er een Rocket League-toernooi in het kader van de Olympische Spelen, waarbij Nederland uiteindelijk de tweede plek behaalde achter kampioen Frankrijk.

Benelux

Nederland kent veel sterke spelers, en de verwachting is dan ook dat de Benelux een van de sterkere regio's in de Odyssey League gaat zijn. Eerder dit jaar vond nog de Rocket Benelux Summer Showdown plaats: een toernooi waarin de beste teams uit de regio het tegen elkaar opnamen.

Spelers uit 34 Europese landen kunnen deelnemen aan de Odyssey League via tien regionale kwalificatietoernooien. Naast de Benelux zijn dat onder meer grote landen als Frankrijk en Duitsland, maar ook groepen als de Nordics (met onder meer Zweden, Finland en Noorwegen). De kwalificatietoernooien worden gehouden op esports-platform FACEIT.

Hoe doe ik mee aan de Odyssey League?

Rocket League - F1 & NASCAR
Om mee te kunnen doen aan de Odyssey League, moet je allereerst een actief account hebben op PlayStation Network, Xbox Live, Steam of Epic Games. Ook moet je Rocket League hebben gekocht, of toegang hebben tot de game via een abonnement. Verder moet je een account hebben op de website van FACEIT. Er zijn verder geen vereisten qua skill level, maar het wordt zeker geen eenvoudig toernooi om te winnen.

Het Benelux-toernooi begint op 30 juli 2021 om 18:00 uur. Je kunt je tot vijf minuten van tevoren inschrijven, of totdat er 128 teams zijn ingeschreven: wees er dus op tijd bij!

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt competitief Smash Ultimate en veel andere games on the side