Nieuws

Rocket League Seizoen 3 is nu live

Rocket League Seizoen 3 is nu live

Rocket League Seizoen 3 is er eindelijk en Psyonix stelt wederom niet teleur. Zo kan je binnenkort racen in nieuwe Formule 1 en NASCAR auto's. Ook is er natuurlijke een nieuwe Rocket Pass en kan je eindelijk normale items traden voor zeldzame items.

Je leest het goed. De Formule 1- en NASCAR-competities worden in seizoen 3 vertegenwoordigd in Rocket League. De twee racewagens gaan het speelveld flink veranderen, maar iedereen moet wel nog even wachten. De NASCAR-bundel is vanaf begin mei beschikbaar voor elke coureur en de Formule 1-bundel is pas halverwege mei beschikbaar.

Als onderdeel van de samenwerking tussen Psyonix en NASCAR introduceert Rocket League ook DFH Stadium Circuit, een speciale raceversie van de klassieke map.

Naast deze high-speed racewagens introduceert Psyonix in Seizoen 3 ook de Tyranno. Deze auto moet zich volgens Psyonix qua snelheid kunnen meten aan de nieuwe raceauto's. De Tyranno is dan misschien een nieuwe auto, maar hij gebruikt wel de oude Dominux hitbox.

Rocket Pass Seizoen 3

Je kan nu ook meteen de nieuwe Rocket Pass kopen van Seizoen 3. In de nieuwe Rocket Pass zitten nieuwe items voor 70+ tiers waarin snelheid centraal staat.

Ook bevat de pass een nieuwe chequered flag goal explosie waar een gigantische vlag met de geblokte finishvlag wappert. Daarnaast zijn er ook nieuwe Traction-wielen en is er ook een nieuwe geanimeerde Retrogression-decal.

Rocket Pass Premium

Met de Rocket Pass Premium krijg je extra wekelijkse en maandelijkse uitdagingen waarmee je items kan krijgen. Ook beschik je over een extra XP boost waarmee je sneller omhoog kan gaan in de tiers. Met de premium pass krijg je ook toegang tot de Pro Rewards in de 70+ tiers. Pro Rewards kan je ook traden met andere spelers.

Op de Rocket League website staat een volledig overzicht van alle items die je kan vinden in de Rocket Pass en Rocket Pass Premium.

Trade menu

Psyonix heeft ook een nieuwe trade menu toegevoegd in Seizoen 3. In het zogenaamde Trade In-menu worden jouw items gecategoriseerd in Core Items, Tournament Items en Blueprints. De items worden daarna verdeeld in zeldzaamheid.

Trade menu

Met de nieuwe update is het makkelijker om normale items om te zetten in zeldzamere items. Blueprints en items van Competitive Tournaments kunnen altijd getrade worden ongeacht het toernooi. Des te meer items je gebruikt van een toernooi, des te hoger is de kans om een zeldzaam item van diezelfde soort te krijgen.

Jouri Altorf
Jouri AltorfRedacteurSchrijft graag over first person shooters en racegames, heeft 300 games op zijn Steamlijst nog niet gespeeld
Jouri Altorf