Nieuws

Rogue grijpt eerste Worlds ticket in LEC, Schalke voltooit 'miracle run'

Rogue grijpt eerste Worlds ticket in LEC, Schalke voltooit 'miracle run'

Het eerste team van de LEC dat naar Worlds mag, is Rogue. Het team haalde op de slotdag MAD Lions in en eindigde eerste op de ranglijst. Schalke 04 wist het onmogelijke te presteren en plaatst zich op het tandvlees voor de play-offs van de LEC.

Daar waar MAD Lions bijna het hele LEC-seizoen de eerste plek van de ranglijst bezette, is het Rogue gelukt om op de laatste speeldag die positie over te nemen. Eerst versloeg Rogue eigenhandig concurrent MAD Lions op zaterdag en toen MAD zondag verloor van Schalke 04, had Rogue het lot in eigen handen. Het team versloeg Origen en haalde zodoende op het nippertje MAD in op de ranglijst. Met deze eerste plaats hengelt Rogue genoeg Championship Points binnen om zich te kwalificeren voor Worlds.

Embedded content: https://twitter.com/LEC/status/1292519426357628930?s=20

Schalke 04 miracle run

Ondertussen maakte deze uitslagen nog iets mogelijk, namelijk de 'miracle run' van Schalke 04. Het team stond halverwege de competitie met een score van 1-8 stijf onderaan en verloor daarna zedlfs nog twee keer. Het lukte ze echter om zeven wedstrijden op rij te winnen (waaronder overwinningen op Fnatic en G2 Esports) en met een 8-10 score te eindigen. Dit was op het nippertje genoeg om nog aan te haken bij de play-offs, iets dat bijna niemand voor mogelijk had gehouden.

'Nederlands' Excel uitgeschakeld

Door de kwalificatie van Schalke 04 valt Excel Esports net buiten de boot. Het team met de meeste Nederlandse invloeden in de competitie verliest de gelijke stand met Schalke op basis van het aantal overwinningen in de tweede helft van het seizoen. Daar waar Schalke in de laatste 9 wedstrijden 7 keer wist te winnen, kon Excel maar vier overwinningen bijschrijven. Volgens de regels van de LEC eindigt Schalke daarom op die felbegeerde zesde plaats.

De overige teams die zich, naast Rogue, MAD Lions en Schalke 04, hebben geplaatst voor de play-offs van de LEC zijn: G2 Esports, SK Gaming en Fnatic.