Nieuws

Rotterdam maakt samenwerking met mCon esports bekend

1 juni 2020, 09:00

Vanaf vandaag gaat mCon esports verder als officieel esports-team van Rotterdam. Onder de nieuwe naam mCon esports Rotterdam speelt de organisatie onder andere met een League of Legends-team mee in de Dutch League. Rotterdam zet daarmee opnieuw een stap om esports-hoofdstad van Nederland te worden.

De stad Rotterdam en mCon esports maken maandagochtend bekend dat ze voortaan samenwerken. Rotterdam maakt er al enige tijd geen geheim van dat ze de esports-hoofdstad van Nederland willen zijn en zet deze ambitie kracht bij door mCon esports onder haar hoede te nemen. De organisatie gaat vanaf vandaag als mCon esports Rotterdam door het leven.

Johan van Herpen, beleidsadviseur sport bij Gemeente Rotterdam, licht de samenwerking toe: "Rotterdam is een innovatieve en dynamische stad. De ambitie om esports-hoofdstad van Nederland te zijn past daar bij. Daarvoor heeft Rotterdam de esports als breedte- én als topsport nodig. De topsport kan bijdragen aan de (nationale) erkenning van esports als sport. Met de inzet van mCon esports als topsportteam en als influencers wil Rotterdam esports op een positieve manier benutten."

Het is een unieke samenwerking, beseft ook Ruben Been, algemeen directeur van mCon esports: "We zijn er trots op dat we de esports-hoofdstad van Nederland mogen vertegenwoordigen. Met zoveel esports-kennis binnen één stad en een vooruitstrevende gemeente hebben we een unieke positie waar we esports in binnen- en buitenland op de kaart kunnen zetten."

Esports-hoofdstad

Rotterdam is al enige tijd bezig om de esports-hoofdstad van Nederland te worden. Een van de grootste wapenfeiten was ongetwijfeld de organisatie van DreamHack Rotterdam, in evenementenhal Ahoy. Duizenden gamers kwamen een weekend lang samen voor het wereldberoemde gaming-evenement. Dit jaar staat DreamHack opnieuw op de planning, maar de vraag is of de coronacrisis roet in het eten gaat gooien. Tot nog toe heeft de organisatie vertrouwen dat het evenement doorgang kan vinden.