Nieuws

Royal Never Give Up wint MSI 2021

Royal Never Give Up wint MSI 2021

Gisteren vond de finale plaats van de League of Legends Mid-Season Invitational 2021 (MSI). Daarin speelde het Chinese Royal Never Give up (RNG) tegen het Zuid-Koreaanse Damwon Kia (DK). Na een flinke strijd, waarin beide teams tot het uiterste moesten gaan, wist RNG aan het langste eind te trekken met een eindscore van 3-2.

Beide teams waren goed voorbereid, waardoor het een spannende serie werd. De finale werd gespeeld in een best-of-5-format, wat betekent dat het team dat als eerste drie overwinningen weet te boeken wint. De strijd ging lang gelijk op, doordat de teams afwisselend games wisten te winnen. In de beslissende vijfde game wist RNG het verschil te maken, waardoor zij de MSI-titel naar zich toe trokken.

De teams hadden duidelijk de beste tactieken en verrassingen voor de finale bewaard. Dit resulteerde in een schitterende wedstrijd, een absolute aanrader om terug te kijken.

Titanenstrijd

Het is niet de eerste keer dat het Chinese RNG het toernooi op haar naam schrijft, in 2018 waren zij namelijk ook al de sterkste. Toen maakte de legendarische speler Jian “Uzi” Zi-Hao nog deel uit van het team. Na zijn vertrek heeft het team een nieuwe identiteit moeten zoeken en dat lijkt met het winnen van deze titel gelukt.

Voor veel mensen was deze overwinning onverwacht. Voor aanvang van het toernooi was tegenstander Damwon Kia namelijk de favoriet. Het Koreaanse team won afgelopen jaar het wereldkampioenschap en ook dit jaar leken ze weer dominant. Dit resulteerde in een ware titanenstrijd in de finale, met spel om je vingers bij af te likken.

De Europese MAD Lions

Europese trots, Mad Lions, kwam tijdens de Mid-Season Invitational 2021 tot de halve finale. Daarin wist MAD een 2-1 voorsprong te pakken tegen de verliezend finalist uit Korea, maar uiteindelijk was DK met 3-2 toch net iets te sterk.

Europese fans zijn ondanks het verlies positief verrast met de prestaties van MAD. Vooraf hadden maar weinigen verwacht dat de Europeanen zoveel tegenstand konden bieden tegen de regerend wereldkampioen.

Jeroen Cuijpers
Jeroen CuijpersRedacteurSchrijft het liefst over League of Legends en is een enorme G2 Esports fan.
Jeroen CuijpersJeroen Cuijpers