Nieuws

RSCA Esports Taz: "Verliezen van Team 7 AM was een grote teleurstelling"

21 juli 2020, 13:29

RSCA Esports is er tijdens de laatste speelronde van het reguliere seizoen van de Belgian League Summer Split niet in geslaagd deelname aan de play-offs af te dwingen. De Anderlechtse formatie wist echter niet van Sector One te winnen, waardoor de laatste plaats in de play-offs alsnog naar Team 7AM ging. RSCA-midlaner Nicky "Taz" Riat noemt het mindere samenspel van zijn team als hoofdreden voor het tegenvallende seizoen: "We speelden als een SoloQ-team."

Na een knappe derde plaats in de Spring Split waren de verwachtingen voor RSCA Esports in de Summer Split hoog. Het seizoen van de Anderlechtse formatie verliep, met vijf verliespartijen achter elkaar, echter anders. Toch gloorde er tijdens de laatste speelronde nog hoop aan de horizon voor RSCA. Als er, na het verlies van Team 7AM, zelf gewonnen zou worden van Sector One dan plaatste het team zich alsnog voor de play-offs en was zelfs de gedroomde titel nog mogelijk. Anderlecht-midlaner Nicky "Taz" Riat was voor de wedstrijd dan ook hoopvol: "Sector One had al van meerdere teams verloren deze split en dat betekent dat ook wij van ze konden winnen."

Niet genoeg

Uiteindelijk was het toch Sector One dat de overwinning naar zich toe trok en mocht het dus niet zo zijn voor RSCA. "Ik denk dat we een prima draft hadden," vertelt Taz. "Ondanks dat we een sterke mid-jungle combinatie hadden besloot mijn jungler om de botlane te ganken wat resulteerde in een voorsprong voor ons," gaat hij verder. Onze win-condition was dan ook onze ADC Saitam, maar helaas lukte het ons niet hem voldoende in stelling te brengen tijdens de teamfights. Wanneer dat wel lukte zag je meteen dat we konden winnen, maar uiteindelijk was het niet genoeg."

Riat kijkt daarom terug op een telleurstellende split: "We begonnen eigenlijk heel goed met twee overtuigende overwinningen en dat terwijl we midden in onze examens zaten. We kwamen op dat moment natuurlijk terug van een break en ik denk dat dat in ons voordeel werkte aangezien we al lang samenspelen. Daarnaast speelden we tegen twee nieuwe teams, die nog geen ervaring hebben met het spelen op stream en daardoor nog niet optimaal presteerden en ons weg lieten komen met onze fouten."

Spelen als SoloQ

"Vervolgens verloren we vijf wedstrijden op rij, wat natuurlijk niet fijn is. Om de een of andere reden speelden we deze split, in tegenstelling tot de vorige, niet goed als een team. Daarmee bedoel ik dat we allemaal een andere opvatting hadden over hoe we het spel wilden spelen en we dus vaak niet op dezelfde lijn zaten. Daardoor leken we regelmatig op een SoloQ-team als je het mij vraagt."

Na die vijfde verliespartij tegen Team 7AM begon het besef bij Taz te komen dat zijn team deze split wel eens de play-offs kon mislopen. "Ik wil niet onbeleefd zijn, maar voor aanvang van deze split had 7AM nog niet eens een Open Tour gewonnen. Natuurlijk zijn ze ondertussen een hoop verbeterd, maar die verliespartij betekende voor mij dat we een hoop achteruitgegaan waren. Al was, tot gisteravond, natuurlijk alles nog mogelijk"

Steeds agressiever

Gevraagd naar zijn eigen spel is de midlaner duidelijk: "Ik ben niet tevreden met mijn prestaties," zegt hij. "Vaak had ik na een wedstrijd het gevoel alsof ik totaal geen invloed had gehad op het spel. Als je de wedstrijden terugkijkt kun je ook zien dat ik steeds agressiever ben gaan spelen, om zodoende toch invloed op de games kunnen hebben. Ik weet niet of het de meta is, of dat ik gewoon oud word, maar dit was zeker niet mijn beste split."

Ondanks het missen van de play-offs heeft RSCA Esports een grote kans zich te plaatsen voor de seizoensafsluiter, de Country Finals. Mocht dat lukken dan belooft Taz ons verbetering: "Een ding is zeker, als we ons plaatsen voor de Country Finals ga ik er alles aan doen om onze gameplay te verbeteren."