Nieuws

RTM Games Week komt met online alternatief voor DreamHack LAN

28 oktober 2020, 15:13

Door de coronacrisis is DreamHack Rotterdam verplaatst naar 2021. Al eerder meldde de organisatie dat er nog een alternatief werd gezocht voor het LAN-gedeelte van dit evenement en dat is nu dan ook aangekondigd: de OMEN Lan Party.

OMEN, Kayzr en RTM Games Week organiseren gezamelijk een online event ter vervanging van de LAN-party die eigenlijk in Ahoy Rotterdam gehouden zou worden tijdens DreamHack Rotterdam. Het evenement vindt van 27 t/m 29 november plaats en er worden toernooien in meerdere games gespeeld. Spelers kunnen vanuit huis gewoon meedoen aan de competities.

Drie soorten competities

De games zijn onderverdeeld in drie niveaus. Hoe hoger het niveau, hoe waardevoller de mogelijke prijzen. Op 'master' niveau is de prijzenpot 7500 euro. Hieronder vallen de games CSGO, League of Legends en Hearthstone. Bij de 'advanced' competities is OMEN hardware te winnen. Onder dit niveau vallen Fortnite, League of Legends en Valorant. Tot slot zijn er nog 'fun' competities voor de games Brawlstars, Fall Guys en FIFA. Daarmee kunnen kleine prijsjes gewonnen worden.

Er kunnen zo'n 2000 gamers meedoen aan de verschillende competities. Voor de 'master' en 'advanced' competities moeten deelnemers een ticket kopen. Een ticket kost 20 euro en is verkrijgbaar via Ticketmaster. Je hebt slechts een ticket nodig om aan alle competities mee te doen.

Coronacrisis

Door de coronacrisis is de tweede editie van DreamHack Rotterdam uitgesteld. In augustus maakte de organisatie bekend dat de editie helaas niet door kan vanwege de huidige maatregelen. DreamHack staat nu op de planning voor 15 t/m 17 oktober 2021.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: