Nieuws

Rust komt naar PS4, Xbox One en next-gen console

29 maart 2021, 17:52

Rust-ontwikkelaar Facepunch gaat in samenwerking met ontwikkelaar Double de populaire survival game Rust uitbrengen op verschillende consoles. De game komt uit voor de PlayStation 4, Xbox One en de Next Gen consoles dankzij backwards compatibility. De console editie komt uit op 21 mei 2021.

Op 26 maart kwam Double Eleven met een blogpost over de console editie van Rust, ook lieten zij een trailer zien. In de blogpost worden de verschillen uitgelegd tussen de PC-versie en de console editie. Rust Console Edition is gebaseerd op de PC-versie maar is ontwikkeld en geoptimaliseerd voor een aparte en unieke console-ervaring. Double Eleven is al sinds 2016 in gesprek met ontwikkelaar Facepunch voor een Rust console editie. De console editie speelt zich af in een andere wereld omdat de PC-editie uitgebreid kan worden wanneer nodig, zonder dat dit ten koste gaat van prestaties zolang spelers hun hardware blijven updaten. Op console is het niet mogelijk om hardware te upgraden dus moet het spel beter geoptimaliseerd worden.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=8-kQM_MnkzA

De Rust Console Edition volgt een eigen update roadmap, die anders is dan de PC-versie. Double Eleven heeft deze roadmap nog niet vrijgegeven, maar de studio belooft dat er meer content wordt onthult naarmate de release datum in mei dichterbij komt.

Embedded content: https://youtu.be/6FLZQX56_MQ