Nieuws

Ruttie wint Ashes of Outpost Lockdown Brawl

31 mei 2020, 19:23

Na een weekend hard strijden heeft Ruttie het voor elkaar gekregen om de Ashes of Outpost Lockdown Brawl te winnen. In een spannende finale wist hij Sjoesie met 3-2 te verslaan.

Aan het toernooi, dat afgelopen zaterdag en zondag plaatsvond, deden na vier qualifiers uiteindelijk zestien spelers mee. Onder deze zestien spelers bevonden zich een hoop gevestigde spelers in de Benelux Hearthstone scene. Onder andere Sjoesie, Fransman, SMOrc en BabyBear probeerden de felbegeerde hoofdprijs naar binnen te slepen.

Na de eerste twee rondes op zaterdag waren er op zondag nog zes spelers over: Sjoesie, Aikoio, martinino, Ruttie, Thahihi en Theflash. Aan de winnaarskant waren alle matches erg spannend: zowel Sjoesie – Aikoio en Ruttie – martinino eindigde met 3-2. Hierna versloeg Ruttie Sjoesie met 3-1, waardoor Ruttie een finaleplaats wist te bemachtigen.

Aan de verliezerskant van het toernooi versloeg Thahihi Aikoio met 3-0, terwijl martinino met een 0-3 ondergang van Theflash zijn agressieve line-up verloor. Ook Thahihi bleek niet opgewassen tegen Theflash, maar Sjoesie wist hem met 3-0 te finaleplaats te onthouden.

In de rematch tussen Ruttie en Sjoesie moesten beide spelers tot het uiterste gaan. Na een absurd spannende game tussen Rutties Priest en Sjoesies Warrior kwam het neer op de gevreesde Priest tegen Priest match. Dit zijn vaak erg lange games waarin je je geen enkele fout kan veroorloven. Hier liet Ruttie zien dat hij de hoofdprijs waardig is, door na ruim 40 minuten zweten de winst te pakken.