Nieuws

Samsora verslaat favoriet MkLeo en wint Super Smash Bros Ultimate toernooi Shine 2019

26 augustus 2019, 10:37

Samsora heeft vannacht het Super Smash Bros Ultimate toernooi op Shine 2019 weten te winnen. Hiervoor versloeg hij twee keer de regerend wereldkampioen in Smash Ultimate MkLeo. De overwinning op Shine 2019 is de eerste keer dat Samsora een Major weet te winnen.

Samsora is een Amerikaanse Peach speler die zeker aan het einde van Smash 4 een naam voor zichzelf begon te maken. Met vele goede placings en indrukwekkende wins werd hij uiteindelijk als 12e van de wereld gezien. In Smash Ultimate is Samsora alleen maar meer gaan groeien en staat hij op dit moment zelfs op de nummer 4 van de Panda Global Rankings Ultimate. Desondanks dat heeft Samsora nog nooit een groot toernooi weten te winnen. De persoon die hem daarbij het vaakst in de weg zat was de Mexicaanse Joker main MkLeo. Dit keer wist Samsora wel van hem te winnen, twee keer zelfs. De winstreak van MkLeo is hiermee ook geëindigd nadat hij zowel EVO 2019 als Super Smash Con 2019 achter elkaar wist te winnen.

Samsora wist eerst aan de winners side van het bracket van MkLeo te winnen. Vervolgens wist MkLeo in losers van Nairo te winnen, een speler die onverwacht ver kwam. De grootste tegenstander van MkLeo, Tweek, lag er al relatief vroeg uit in de top 12. Hierdoor was een van de grootste obstakels van MkLeo weggevallen, maar dat obstakel kwam terug in de vorm van Samsora. Samsora omschreef zelf dat de tijd dat hij bij MkLeo bleef erg heeft geholpen. Hij kon toen eindelijk oefenen met zijn speelstijl meer begrijpen. Dat heeft zeker geholpen, want het heeft hem nu zijn eerste grote overwinning opgeleverd.

Embedded content: https://twitter.com/Samsora_/status/1165827587286937600?s=20

Samsora blijft groeien als speler en zal dus nog vaker op dezelfde positie te vinden zijn. Of hij de volgende keer van MkLeo wint is de vraag, want hij zal ook niet stilzitten na een loss zoals deze. De volgende keer kan de uitkomst alle kanten op gaan, maar Samsora mag blij zijn met zijn indrukwekkende overwinning.