Nieuws

Schalke 04 maakt binnenkort beslissing over LEC-plek

Beeld: Riot Games

9 juni 2021, 12:00

Het lijkt er op dat Schalke 04 binnenkort een beslissing maakt over hun plaats in de European League of Legends Championship Series (LEC). Dit gebeurt binnen twee weken. Het is met zekerheid te zeggen dat de Duitse voetbalclub zich langzaam maar zeker terug trekt uit de LEC. Dit komt omdat de organisatie kampt met financiële problemen.

Schalke’s Chief Gaming Officer Tim Reichert heeft bevestigd dat het management bij Schalke binnen twee weken een beslissing gaat maken. Dan wordt besloten of Schalke 04 hun plek in de LEC verkoopt of niet. Het lijkt erop dat ze dit in alle stilte willen doen, om zo drama te voorkomen. Schalke heeft al bevestigd dat zij delen van hun esportsorganisatie verkoopt, om zo meer inkomsten te genereren. Naar verwachting is het een kwestie van tijd voordat zij hun LEC plaats verkopen.

De beste teams in de League of Legends esportsscene krijgen de beste partner/sponsor deals, Schalke valt hier niet onder. Zij krijgen hierdoor vaak de minderen deals, dit betekent ook dat er minder geld binnen komt. Als Schalke zijn LEC plaats verkoopt kunnen zij hier ongeveer 20 miljoen euro voor krijgen. Maar dit is nog lang niet genoeg om hun schulden af te betalen. De organisatie heeft naar verluid ongeveer 200 miljoen euro aan schulden.

Schalke 04 is niet het beste team binnen de LEC en lieten tot noch toe geen goede indruk achter. In 2018 haalde zij de finale in de Summer split, dit was ook meteen hun hoogtepunt. Toch zijn zij een gerespecteerd team en leveren ze altijd een leuke show in de LEC.

Eerdere statement

In Februari besprak Schalke dit onderwerp tijdens een Q&A op Twitch. Tijdens deze Q&A liet Schalke 04 Esports weten dat ze aan het kijken zijn hoe ze financieel het hoofd boven water kunnen houden. “Er is een mogelijkheid dat we moeten kijken naar de verkoop van onze LEC-plek, dit omdat hier veel waarde aan zit.” De club zei dat ze hier later op terug zouden komen en een beslissing zou maken in Q2 of Q3 van dit jaar.

Embedded content: https://clips.twitch.tv/FreezingCoweringAntMcaT-bhAkCjMSZ0aHkme3

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen