Beeld: Riot Games
Nieuws

Schalke04 boekt ticket naar Athene na overwinning op Rogue in de LEC

30 augustus 2019, 21:00

Schalke 04 wist na 4 games de overwinning binnen te slepen. Hiermee hebben ze een plek in de halve finales gegarandeerd, naast op z’n minst de halve finale in de regionals. Ze treffen in Athene de verliezer van Fnatic tegen G2.

Rogue wist de eerste game vrij dominant te winnen nadat de twee carries en de jungler allen 4 kills op wisten te pakken. Hiermee kon Rogue baron nemen en wisten met die buff de nexus neer te halen na een mislukte engage van S04. De tweede game wist Schalke04 al vrij snel te winnen door vroeg op een voorsprong te komen.

De derde game was vrij spannend tot aan het midden. Schalke verloor een fight bij Baron waardoor Rogue probeerde te finishen, maar door een misplay van Larssen op Corki die de fountain in vloog kon Rogue de game niet winnen. Uiteindelijk wist Schalke’s toplaner Odoamne een pentakill te halen op Kennen en daarmee kwam Schalke op matchpoint. De vijfde game ging ook vrij lang gelijk op, maar na een teamfight op toplane wist Schalke de game in hun voordeel te brengen en wist daarmee de serie te winnen. Rogue is hiermee uitgeschakeld voor deelname aan Worlds.

Deel: