Nieuws

Seattle Surge wint Call of Duty League Major 3

Seattle Surge wint Call of Duty League Major 3

Seattle Surge heeft Major 3 van de Call of Duty League gewonnen. Het team van Sib, Accuracy, Mack en Pred wist in de finale Atlanta FaZe met 5-3 te verslaan. Deze onverwachte overwinning levert het team 200.000 dollar aan prijzengeld en een derde plek in het klassement op.

Het was opnieuw een bijzonder weekend in de Call of Duty League. Iedereen had immers hoge verwachtingen van OpTic Texas en Minnesota Røkkr. En Seattle Surge? Die zouden zomaar eens uitgeschakeld kunnen worden door New York Subliners, een team dat de laatste weken in vorm is. Dit liep natuurlijk anders.

Call of Duty League Major 3

De eerste wedstrijd van de derde major werd gespeeld door Seattle Surge. Het team moest afrekenen met New York Subliners om door te gaan binnen de winnaarsronde. Het team van sterspeler Crimsix werd in een spannende wedstrijd met 3-2 verslagen.

In de volgende wedstrijd van Seattle Surge namen Sib, Accuracy, Mack en Pred het op tegen Florida Mutineers. Het team uit Seattle begon terughoudend aan de wedstrijd en daardoor liep Florida Mutineers over hen heen. In Search & Destroy wisten ze zich te herpakken. In de map die volgde stal Mack de show en daardoor deelde Seattle Surge een mentale tik uit. De laatste map, Hardpoint op Berlin, werd uiteindelijk vrij eenvoudig gewonnen.

Ondertussen lagen de sterspelers van OpTic Texas verrassend uit het toernooi en wist Atlanta FaZe alle wedstrijden in de winnaarsronde te winnen. Dit betekende dat Seattle Surge het tegen het team uit Atlanta moest opnemen.

Om de nummer één van het klassement te verslaan moeten Sib, Accuracy, Mack en Pred van goede huizen komen. Gelukkig voor hen waren zij dit weekend in topvorm. Dit leverde een bijzonder spannende match op tegen FaZe. De eerste twee maps werden door FaZe gewonnen. Vervolgens wist Seattle Surge Control op de map Tuscan te winnen. Daarna werd Hardpoint op Tuscan nipt in de wacht gesleept en maakte het team uit Seattle de reverse sweep compleet door Search & Destroy op Desert Siege overtuigend te winnen.

Het stadion in Toronto was door deze reverse sweep in extase. Sib, Accuracy, Mack en Pred stonden verrassend genoeg in de finale en wachtten af tegen wie ze deze moesten spelen. Het werd wederom Atlanta FaZe. In deze finale was Seattle Surge oppermachtig in de game modi Hardpoint en Control. De finale werd met 5-3 gewonnen.

Vanaf 24 juni maken de teams zich op voor Major 4 van de Call of Duty League. Een aantal teams, waaronder OpTic Texas wil zich ongetwijfeld revancheren. De New York Subliners Major 4 start op 24 juni met de kwalificatiewedstrijden. Het toernooi zelf wordt vanaf 14 juli tot en met 17 juli afgewerkt. Tot die tijd kun je zelf ervaren hoe het is om als professional te spelen middels Call of Duty Ranked Play.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.