Nieuws

Sector One Night blikt vooruit op EU Masters: "We zijn veel sterker dan vorig seizoen"

Sector One Night blikt vooruit op EU Masters: "We zijn veel sterker dan vorig seizoen"

Afgelopen maandag werd Night met Sector One opnieuw kampioen van de Belgian League. KVM Esports werd uiteindelijk vrij gemakkelijk met 3-1 opzij gezet waardoor de 2500 euro en een ticket naar EU Masters in de wacht werden gesleept. Toch is midlaner Jeroen "Night" Segers kritisch: "We speelden twee goede en twee slechte games"

Hij won maandagavond de zoveelste titel met Sector One. Segers is een icoon van de organisatie waar hij al sinds 2016 speelt en domineert al meerdere seizoen de midlane in zijn regio. Na de winst op KVM Esports vroeg Esports Club hem hoe hij de finale van de Belgian League heeft beleefd. "Je kunt de finale eigenlijk opdelen in twee groepen, namelijk goede en slechte games. De eerste en vierde game waren goed, maar de tweede en derde game waren slecht van onze kant."

"Jammer genoeg maakten we zelfs in die goede games nog domme foutjes waardoor we KVM kansen gaven om eventueel terug te komen. Maandag was een van onze mindere dagen, maar daarmee wil ik niet het spel van KVM ondersneeuwen," benadrukt de midlaner. "Als we beter hadden gespeeld hadden we game 2 gewonnen en game 3 niet zo uit de hand laten lopen. Hopelijk herpakken we ons snel richting de Country Finals en EU Masters."

Waterloo tegen Defusekids

Vorig seizoen ging het voor Sector One mis bij EU Masters, uitgerekend tegen Defusekids. Na een goede groepsfase trof de winnaar van de Belgian League namelijk de kampioen van Nederland. In de directe confrontatie won Defusekids, waardoor Sector One het hoofdtoernooi nog nooit van dichtbij heeft gezien. "Vorig seizoen waren we voor het eerst samen met dit team, dus ons voornaamste doel was om de Belgian League te winnen. Uiteindelijk hebben we goed gepresteerd en waren we een overwinning verwijderd van het hoofdtoernooi."

"Ik denk dat ons voornaamste probleem was dat we weinig tot geen tegenstand hadden gekregen in de Belgian League vorig seizoen, dus we veranderden ook nooit echt onze speelstijl. Het werkte goed, dus waarom zouden we het veranderen? Toen we eenmaal tegen Defusekids stonden, merkten we dat we nauwelijks kans hadden tegen de topteams met onze eentonige speelstijl," aldus Segers.

EU Masters

Natuurlijk wil Segers er met zijn team alles aan doen om dit keer EU Masters wél te halen. "Ik denk dat het wel duidelijk is dat we het dit seizoen moeilijk voor ons was. Dat zorgde ervoor dat we meer konden werken aan de fouten die we maakten. In voorbereiding op de Belgian League play-offs en EU Masters hebben we verschillende teamcomps en speelstijlen aangeleerd waardoor we nu veel sterker zijn als team, zeker in een best-of-3 of best-of-5."

Of we ooit een Benelux team EU Masters zien winnen? "Dat is momenteel nog een paar stapjes te ver," antwoordt Segers desgevraagd. "De Benelux heeft afgelopen seizoen in de voorrondes van EU Masters wel laten zien dat we een plek in het hoofdtoernooi verdienen. We lopen wel nog wat achter op de regio's die kanshebber voor de winst zijn, die teams hebben nou eenmaal meer resources zoals een fulltime salaris, een gaming house en alle faciliteiten om hun spelers door te laten groeien."

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven