Nieuws

Sector One Night na verlies tegen KVM Esports: "We hebben nauwelijks geoefend"

6 oktober 2020, 14:50

Sector One was de gedoodverfde favorieten tijdens de Belgian League Country Finals tegen KVM Esports, maar kreeg met 3-1 het deksel op de neus. Midlaner Jeroen "Night" Seegers, icoon van de organisatie, gaf een korte toelichting.

Gisteravond verloor Sector One dus met 3-1 van KVM Esports waardoor de tweevoudig Belgian League-kampioen nu via de halve finale moet strijden om een plekje in de finale van de Country Finals. Een onverwachtse wending, helemaal omdat Sector One twee maanden geleden nog met exact dezelfde cijfers korte metten maakte met KVM Esports.

Slechte voorbereiding

Midlaner Night, die symbool staat voor Sector One, was bereid een kleine toelichting te geven. "KVM was het betere team gisteren. De afgelopen weken hebben we amper tot niet gescrimmed en daardoor zijn we veel van onze teamplay en synergies verloren," legt hij uit. "Tevens hadden meerdere van onze spelers ook gewoon een slechte dag op individueel vlak. Je kon duidelijk zijn dat we best hard overklast werden door KVM."

Weinig tijd

Het is natuurlijk opmerkelijk om te horen dat een topteam als Sector One een matige voorbereiding heeft gehad. "Phoenix is enkele weken terug weer begonnen met werken en mijn eigen studies zijn ook weer begonnen. We hadden dus veel minder tijd om te scrimmen," licht Night toe.

Richting de finale is de midlaner echter positief gestemd over de geplande voorbereiding. "Sector One heeft in samenwerking met Qallo een bootcamp gepland en die start aankomend weekend. In de halve finale, en hopelijk de finale, zul je dan een veel sterker Sector One zien."

Blijf altijd op de hoogte van het laatste League of Legends nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: