Nieuws

Sector One Phoenix over finale Belgian League: "Het wordt een pijnlijke 3-0"

Sector One Phoenix over finale Belgian League: "Het wordt een pijnlijke 3-0"

Vanavond spelen KVM Esports en Sector One om de titel in de League of Legends Belgian League. Sector One-toplaner Maarten "Phoenix" van Dyck neemt alvast een voorschot op de tweede titel op rij.

Nadat Sector One twee weken geleden van KVM Esports won, konden ze rustig achterover leunen en toekijken hoe de concurrentie zich een weg naar de finale baande. Van Dyck had wel verwacht dat KVM Esports het tot de eindstrijd zou halen: "Ook al verloren wij een game tegen Aethra, ik denk dat KVM altijd al het tweede beste team van dit seizoen was. Het is dus geen verrassing dat ze in de finale staan. Ze hebben een betere macro dan andere teams waardoor we ook erg close games tegen hen hadden."

Ondanks de door Van Dyck genoemde 'close games' eerder dit seizoen, denkt hij dat het vanavond zomaar anders kan zijn. "Als wij een early lead hebben wordt het een stomp, maar als KVM een voorsprong weet te krijgen kan het misschien spannend worden." Toch loopt de toplaner over van vertrouwen als we hem om een voorspelling vragen: "We gaan KVM geen enkele game gunnen. Het wordt een pijnlijke 3-0."

Sector One gaat tegen KVM Esports voor de tweede titel op rij. Het team dat vanavond de finale van de Belgian League wint stroomt ook door naar de voorrondes van EU Masters, samen met de winnaar van de Dutch League. De finale tussen Sector One en KVM Esports is vanaf 19:00 te zien op het Twitch-kanaal van Gamelux.

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven