Nieuws

Sector One wint Belgian League Country Finals na wraak op KVM Esports

Sector One wint Belgian League Country Finals na wraak op KVM Esports

Sector One heeft na de twee reguliere seizoenen van de Belgian League ook de Country Finals weten te winnen. In de finale werd KVM Esports met 3-1 verslagen, terwijl het juist dat team was dat Sector One twee weken geleden nog problemen opleverde.

Het is Sector One gelukt om wraak te nemen op KVM Esports, dat twee weken geleden nog juist met 3-1 wist te winnen van de regerend kampioen. In het ultieme slotstuk van het League of Legends-seizoen in België leek het er zelfs even op dat KVM er opnieuw brutaal met de winst vandoor zou gaan, maar Sector One wist een vroege voorsprong om te draaien en de titel te claimen.

Topprestatie Sumi

De eerste game ging namelijk in iets meer dan 30 minuten naar KVM Esports mede dankzij een monsterlijke performance van Sumi, die met Orianna de game eindigde op een 10/0/9 score. Het was dan ook niet verrassend dat hij ook de persoon was die in de laatste fight van die eerste game de beslissende Shockwave raakte op Phoenix, Practice en Saviour. Dankzij die play kon KVM richting de Nexus van Sector One marcheren en de 1-0 op het bord zetten.

In de tweede game ging het lang gelijk op, maar wist Sector One in bijna net zoveel tijd als de eerste game dit keer wél de overwinning te behalen. KVM-jungler Flawed werd onderschept door Sector One waarna de oneerlijke fight een makkelijke prooi voor hen was.

Night steelt de show

Met een 1-1 stand leek KVM in de derde game na 27 minuten op matchpoint te komen, maar de teamfight in de base van Sector One ging helemaal mis. Robba pakte teveel damage van de turrets en ging neer, waarna KVM een voor een neer ging, met als hoogtepunt de teleport-play van Night op Azir.

Nadat de 2-1 in het voordeel van Sector One op het bord stond in plaats van voor KVM ging de vierde game van de finale wel heel erg hard. Na 23 minuten was er al een Ocean Soul voor de Belgian League-titelhouder en amper twee minuten later haalde Sector One de Nexus van KVM neer. Sector One kroont zich na de Belgian League Spring Split en de Summer Split ook tot kampioen van de Country Finals.

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven