Nieuws

Seizoen 11 ESL Pro League volledig online gespeeld

12 maart 2020, 09:51

Alle reguliere wedstrijden van het elfde seizoen in de ESL Pro League worden online afgewerkt, de finales worden vervolgens in een studio zonder publiek op een nog nader te bepalen locatie in Europa gespeeld. Aanleiding zijn de voor het coronavirus ingestelde reisverboden, zo laat organisator ESL via Twitter weten.

Het elfde seizoen van de CSGO-competitie zou eigenlijk in een studio op Malta gespeeld worden. Dat land heeft echter sinds vandaag meerdere reisverboden en quarantaineregels ingesteld die het voor veel teams onmogelijk maken op deze locatie aanwezig te zijn. Organisator ESL heeft er daardoor voor gekozen om het seizoen in een speciale online omgeving af te werken.

Embedded content: https://twitter.com/ESLCS/status/1237801054940663809?s=20

Aangezien meerdere van de deelnemende teams geen eigen locaties in Europa hebben, zal er voor deze teams onderdak en een locatie waar vanuit gespeeld kan worden gezocht moeten worden. Al hebben enkele Europese organisaties al aangeboden hun voorzieningen beschikbaar te willen stellen.

Finales

Ook de finale, die in de 1STBANK Center in Denver georganiseerd zou worden, wordt afgelast. Mensen die tickets voor het evenement hebben krijgen deze volledig vergoed en zullen hierover zo snel mogelijk verdere instructies ontvangen van het 1STBANK Center.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste CSGO nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: