Nieuws

Sem van den Hoof en Tim Doleweerd gaan eDivisie spelen voor Willem II

17 oktober 2019, 12:53

De eDivisie staat voor de deur en dat betekent dat alle ploegen werk moeten maken van de werving en presentatie van hun spelers. Willem II was een van de enige ploegen die tot voor kort nog geen spelers had, maar daar is nu verandering in gekomen. Sem van den Hoof was vorig jaar al sporter van de club en met de komst van Tim Doleweerd hoopt Willem II een stabiel team te hebben om competitief te zijn in de eDivisie op PlayStation en Xbox.

Tim Doleweerd vervangt dit jaar Viri Sital, die in het seizoen 2018/2019 met Sem van den Hoof uitkwam voor de 'Tricolores'. Tim hoopt dat hij zijn ervaring bij Excelsior kan gebruiken om Willem II op de kaart te zetten: "Ik ben ontzettend trots dat ik deze mooie club mag vertegenwoordigen. Ik heb ervaring opgedaan bij Excelsior en ben blij met deze stap. Willem II geeft mij de kans om me te ontwikkelen op een groot podium en daarvoor ga ik mijn uiterste best doen." 

Voor Jos de Kruif, commercieel manager van Willem II, is het absoluut geen verrassing dat de club zich bezig houdt met de eDivisie en esports: "De eDivisie is een competitie die in populariteit zeer snel is gegroeid. Het raakt een jonge doelgroep en hier kunnen wij als club op inspelen". Dat de eDivisie in het seizoen 2018/2019 bijna achttien miljoen kijkers wist aan te trekken laat wat dat betreft zien wat de mogelijkheden zijn op commercieel gebied. 

Alleen de tijd zal ons leren of Tim en Sem het op kunnen nemen tegen de andere ploegen in de eDivisie. De concurrentie is in ieder geval lastiger dan ooit. Zo werd gisteren bekendgemaakt dat Lev Vinken voor Heracles Almelo gaat strijden in de eDivisie.