Nieuws

Virtuele race van Le Mans krijgt grote finale in Birmingham

Virtuele race van Le Mans krijgt grote finale in Birmingham

Gameontwikkelaar Motorsport Games Inc. en de Automobile Club de l’Ouest (ACO), de organisatie achter de beroemde 24-uursrace van Le Mans in Frankrijk, hebben samen de Le Mans Virtual Series aangekondigd. In vijf virtuele rondes, die gaan plaatsvinden op digitale versies van wereldberoemde circuits, gaan simracers de strijd met elkaar aan in urenlange 'endurance'-races. De eerste vier rondes worden online gehouden en duren tussen de vier en acht uur. De finaleronde van 24 uur, die zal plaatsvinden op het virtuele circuit van Le Mans, wordt uitgevochten op locatie tijdens de 2022 Autosport International motorsport-show in Birmingham, Engeland.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=yuDtFKAI4PI

Dit jaar is het simrace-evenement rond de 24 Uur van Le Mans uitgebreider dan ooit: voor het eerst worden er maar liefst vijf rondes uitgereden op diverse virtuele circuits, waarvan de eerste vier online zullen plaatsvinden. De eerste ronde, waarin er vier uur virtueel wordt geraced op Monza, vindt plaats op 25 september. Daarna volgen de zes uur van Spa, een race van acht uur op een virtuele Nürburgring en de zes uur van Sebring.

Finale op locatie

De vijfde en laatste ronde wordt een finale op locatie in Birmingham, waar deelnemers op de 2022 Autosport International motorsport-show 24 uur lang tegen elkaar zullen racen op een virtueel Circuit de la Sarthe: de locatie van de befaamde 24 Uur van Le Mans. Op deze finale wordt de helft van de prijzenpot van ruim $250,000 dollar verdeeld over de winnaars, terwijl de andere helft gereserveerd is voor winnaars van de races die online worden gehouden. Alle rondes zullen te volgen zijn via livestreams, waarbij de finaleronde ook wordt uitgezonden op televisie.

24H Le Mans Virtual

De virtuele 24 Uur van Le Mans geldt als één van de grootste en meest prestigieuze simrace-evenementen ter wereld, waarin niet alleen de beste simracers, maar ook professionele coureurs deelnemen. Ook Max Verstappen deed vorig jaar mee, maar hij crashte helaas twee keer tijdens de virtuele 24-uursrace van 2020.

Dit jaar kunnen racefans dus genieten van maar liefst vijf rondes van virtueel endurance-racing op topniveau. De lijst van deelnemers wordt binnenkort bekendgemaakt, maar de verwachting is dat veel bekende namen uit de racerij van de partij zullen zijn.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate