Nieuws

Race tegen professionele teams in de Le Mans Virtual Series

Race tegen professionele teams in de Le Mans Virtual Series

De organisatie van de Le Mans Virtual Series, een virtuele reeks waarin coureurs én simracers de strijd met elkaar aangaan in urenlange 'endurance'-races, heeft de deelnemende teams bekendgemaakt. Onder de 38 inschrijvingen - verdeeld over 21 LMP2-wagens en 17 LMGTE-auto's - bevinden zich bekende teams uit de 'echte' racerij als Rebellion Racing en Team Project 1, maar ook succesvolle esportsteams als Team Redline en Red Bull Racing Esports.

De professionele coureurs en simracers die deelnemen namens de teams zijn nog niet bekendgemaakt, maar het is ook nog mogelijk voor anderen om zich via de Le Mans Virtual Cup te kwalificeren voor de virtuele 24 Uur van Le Mans op locatie in Birmingham, Engeland, welke zal plaatsvinden op de 2022 Autosport International motorsport-show in januari.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=sljwz8IQpWA

Dit jaar is het simrace-evenement rond de 24 Uur van Le Mans uitgebreider dan ooit: voor het eerst worden er maar liefst vijf rondes uitgereden op diverse virtuele circuits, waarvan de eerste vier online zullen plaatsvinden. In deze vier rondes kunnen deelnemers punten verzamelen en zich voorbereiden voor de offline finaleronde in Birmingham: de 24 Uur van Le Mans. De eerste online ronde, waarin er vier uur virtueel wordt geraced op Monza, vindt plaats op 25 september 2021. Daarna volgen de zes uur van Spa op 16 oktober, een race van acht uur op een virtuele Nürburgring op 13 november en de zes uur van Sebring op 18 december.

Teams en constructeurs

Aan de Le Mans Virtual Series doen veel bekende teams en constructeurs uit de (sim)racerij mee: zo doen kampioenen uit de wereld van het 'echte' endurance-racen mee, zoals Rebellion Racing, JOTA en Team WRT. Ook bekende esports- en simracingteams nemen deel, waaronder R8G Esports, Williams Esports, Team Redline en Red Bull Racing Esports.

LE MANS VIRTUAL SERIES / SEASON 2021/22- PROVISIONAL ENTRY LIST

De deelnemende teams zijn onderverdeeld in de LMP2- en LMGTE-raceklassen. In de LMP2 rijdt iedereen met de Oreca 07 LMP2: een extreem Le Mans-prototype dat speciaal voor endurance-racing is ontwikkeld. In de LMGTE-klasse rijden auto's als de BMW M8 GTE, Ferrari 488 GTE en Porsche 911 RSR GTE: constructeurs BMW, Ferrari en Porsche doen zelfs met hun eigen officiële esportsteams mee aan de Le Mans Virtual Series.

Max Verstappen

De virtuele 24 Uur van Le Mans geldt als één van de grootste en meest prestigieuze simrace-evenementen ter wereld, waarin niet alleen de beste simracers, maar ook professionele coureurs deelnemen. Ook Max Verstappen deed vorig jaar mee met Team Redline.

Hoewel Verstappen op dit moment in een verhitte Formule 1-titelstrijd is verwikkeld met Lewis Hamilton, neemt hij toch af en toe de tijd om te gaan simracen. Of hij ook dit jaar deelneemt aan de Le Mans Virtual Series is nog niet zeker, maar vanaf 14 september weten we meer: dan worden de deelnemende coureurs bekendgemaakt.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate