Nieuws

Six Invitational 2021 uitgesteld nu Frankrijk de grenzen heeft gesloten

4 februari 2021, 14:17

De Six Inivitational 2021 wordt uitgesteld. Dat maakt organisator Ubisoft vandaag bekend. Het zou het eerste grote offline esports-toernooi van 2021 moeten worden, maar nu Frankrijk de grenzen heeft gesloten kan het WK Rainbow Six Siege in Parijs geen doorgang vinden.

Het had zo mooi kunnen zijn, het eerste grote LAN-event van 2021. Het onvoorspelbare karakter van het coronavirus gooit echter roet in het eten. Nu Frankrijk op 29 januari aankondigde dat de grenzen gesloten worden, is het WK Rainbow Six Siege in Parijs een onmogelijke opgave geworden. Ubisoft heeft daarom besloten het evenement tot nader order uit te stellen.

De Siz Invitational 2021 zou van 9 t/m 21 februari in de hoofdstad van Frankrijk worden gespeeld. Twintig teams van over de hele wereld zouden verdeeld over twee groepen met elkaar strijden om de wereldtitel. Uit Europa waren BDS Esports, G2 Esports en Mkers aanwezig. Alle overige teams komen van buiten Europa.

Wat er nu met de Six Invitational gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Ubisoft geeft in hun verklaring aan dat ze zoeken naar de best mogelijke oplossing. Vanwege het competitieve voordeel dat sommige teams kunnen hebben vanwege de ligging van de servers, is een online toernooi niet denkbaar.

Deel: