Nieuws

Sjaak Kuil nieuwe Esports Manager bij H20

20 januari 2020, 14:10

Sjaak Kuil is de nieuwe General Esports Manager bij H20, dat laat de organisatie weten in een persbericht. Kuil gaat de komende tijd de droom van H20, om hét esportscenter van Nederland te worden, aansturen.

Kuil was een van de tachtig aanmeldingen voor de functie maar bleek, volgens CEO Dirk Tuip, door zijn ervaring 'de beste man voor de job'. Met de komst van Kuil hoopt H20 dé coolste esports-locatie van Europa te kunnen worden. Met de ervaring van Kuil zit het in ieder geval goed. Hij richtte esports-platform Esportswall op, startte competitieplatform The City League, organiseerde Firstlook Festival 2019 en presenteert tegenwoordig de show eSport Kings bij voor Gamekings.

Embedded content: https://twitter.com/EsportsH20/status/1219187200627290112?s=20

Na het organiseren van Firstlook 2019 ging Kuil op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de esports-scene. Hij kende het concept van H20 al maar was volgens eigen zeggen 'sceptisch over de grootte van het project'. Later liet Kuil zich wel overtuigen: "Ik zag alles echt gebeuren, een esports-stadion in Nederland! De kans om hierbij te zijn en alles mee te maken is een once-in-a-lifetime kans," zo geeft hij aan.

Esports vooral gericht op jeugd

"Ik koos voor H20 omdat dit concept veel inzet op verschillende vlakken, met als centraal punt de jeugd rondom de 20 jaar. Er komt voor ieder wat wils, van de nieuwste competities in VR gaming tot Minecraft-kinderfeestjes. Alle aspecten hebben met elkaar te maken en schreeuwen uiteindelijk één centraal onderwerp uit, namelijk esports."

"We gaan er hard aan werken om met behulp van H20 de studenten enthousiast te maken over de toekomst en ze helpen met de juiste keuze voor hun carrière. Ik wilde dat wij zoiets hadden toen ik studeerde!"

H20 wil hét centrum voor esports en gaming in Nederland worden

Gaming center & esports-club

"Persoonlijk zou ik het geweldig vinden om een esports-club in te delen zoals een traditionele voetbalvereniging. We kijken dan erg naar de structuur van voetbal, zoals één keer per week trainen en een wedstrijd in het weekend", legt Kuil uit. "Dit concept probeerde ik al eerder te realiseren onder de naam The City League. Wij organiseerden de competitie tussen gaming centers door heel Europa. Nu krijgen wij de kans om ons eigen gaming center op te zetten en het lijkt mij geweldig om aan de toekomststructuur van esports te werken."

Toekomstplannen voor H20

Als General Esports Manager heeft Kuil ook grote plannen voor de toekomst van H20: ”In de komende vijf jaar hoop ik ten eerste dat we meedraaien als stadion met de snelgroeiende internationale esports markt en zo een goed gevulde agenda realiseren met unieke evenementen. Ten tweede hoop ik dat we structuur kunnen brengen in het algemene esports landschap, vooral kijkende naar traditionele sporten. De esports-club moet levendig draaien met een wellicht landelijke competitie. Tot slot hoop ik dat we bij kunnen blijven met alle snelle innovaties op het gebied van VR, AR, gaming en robots."