Nieuws

SK Telecom T1 door naar finale LCK Summer play-offs na winst op DAMWON Gaming

25 augustus 2019, 20:10

Het is SK Telecom T1 gelukt om de finale van de LCK Summer 2019 play-offs te bereiken. Door met 3-0 af te rekenen met DAMWON Gaming is SKT zeker van een plaats op het wereldkampioenschap League of Legends.

SK Telecom T1 heeft zich eerder vandaag weten te plaatsen voor de finale van de LCK Summer 2019 play-offs. Met deze plaatsing heeft het team ook een plek op het wereldkampioenschap League of Legends, dat vanaf 2 oktober in Europa plaatsvindt, veiliggesteld.

De serie tegen DAMWON Gaming, dat nog nooit zo hoog eindigde als dat het dit jaar deed, was helaas wel allesbehalve spannend. DAMWON maakte het SKT alleen in de eerste game van de serie lastig. Het team van wereldster Faker won de serie uiteindelijk met een makkelijke 3-0. Dit was desondanks SKT's eerdere  goede resultaten tijdens de LCK Summer 2019 play-offs wel een verrassing. DAMWON Gaming wist SKT namelijk tweemaal te verslaan tijdens het reguliere seizoen. Toch bleek het nog vrij onbekende team in deze serie geen partij te zijn voor SKT.

Het behalen van de finale en het daarmee kwalificeren voor het wereldkampioenschap zal een opluchting zijn voor SK Telecom T1. Vorig jaar wist het team zich namelijk teleurstellend niet te plaatsen  voor het grootste en belangrijkste League of Legends-toernooi van het jaar.

Alles komt nu neer op de beslissende finale die op zaterdag 31 augustus gespeeld gaat worden. Hierin neemt SKT het op tegen Griffin. Deze serie is een herhaling van de finale van de LCK Spring Split, waarin SKT overtuigend met 3-0 won. Voor Griffin is dit de derde keer dat ze in de finale van een LCK play-offs staan. Het jonge team verloor tot nu toe beide finales waar ze in speelden.

Deel: