Nieuws

SK Telecom T1 wint de LCK 2019 Summer play-offs

2 september 2019, 07:52

Het is SK Telecom T1 weer gelukt om een LCK-trofee binnen te slepen. In de finale van de LCK 2019 Summer play-offs was het team met 3-1 te sterk voor Griffin, dat voor de derde keer op rij als tweede eindigde.

SK Telecom T1 heeft op zaterdag haar achtste LCK-titel weten te bemachtigen. In een volgepakt Hwajeong Stadium wist het team met 3-1 van Griffin, het als eerste geplaatste team van het reguliere LCK Summer 2019-seizoen, te winnen. Met deze overwinning zet SKT een nieuw record voor de meeste gewonnen LCK-seizoenen en gaat het team als eerst geplaatste team van de LCK naar het wereldkampioenschap League of Legends.

Toplaner Khan werd uiteindelijk gekozen als MVP van de gehele finale. Hij wist met champions als Akali en Camille de meeste kills van de serie te maken. In de eerste twee games werd dan ook al snel duidelijk dat dit weer een eenzijdige finale werd. Griffin leek niet op haar best te presteren en SKT had in beide games al vanaf het begin de touwtjes in handen. De eerste game was zelfs een 'perfect game', waarin het verliezende team geen enkele kill maakt en geen enkel bouwwerk van de tegenstander sloopt. Toch vocht Griffin in de derde game terug en wist deze dan ook te winnen. Game 4 was een herhaling van de eerste twee games waarbij SKT overtuigend als winnaar uit de bus kwam.

Griffin zette zelf een negatief record door drie finales achter elkaar te verliezen. Nog nooit werd een team drie keer op rij tweede. Ondanks het verlies heeft het jonge team voor het eerst sinds haar intrede in de LCK een ticket naar het wereldkampioenschap weten te bemachtigen.