Nieuws

SK Telecom T1 wint eerste match van LCK Summer 2019 play-offs

21 augustus 2019, 11:58

In een spannende match heeft SK Telecom T1, het team van de legendarische midlaner Faker, de eerste match van de LCK Summer 2019 play-offs gewonnen. In de zogeheten Wildcard match won het team met 2-1 van de Afreeca Freecs.

Het is SK Telecom T1 gelukt om de eerste wedstrijd van de Zuid-Koreaanse LCK Summer 2019 play-offs te winnen. In de Wildcard match werd er met moeite afgerekend met de Afreeca Freecs. Door deze match te winnen heeft SKT, dat met drie wereldtitels in hun zak bekend staat als het beste League of Legends-team ooit, een grote kans om zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap League of Legends dat later dit jaar in Europa plaatsvindt.

In de eerste game van de serie kwamen de identiteiten van beide teams duidelijk naar voren. Afreeca Freecs stelde een team op van champions dat vroeg in de game de leiding willen nemen en het tempo wilde bepalen, terwijl SKT de game duidelijk wilde rekken met een team dat vooral laat in de game sterk wordt. Uiteindelijk werd het een lange game en werd er, vooral door het sterke spel van toplaner Khan op Vladimir, door SKT aan het langste eind getrokken. De tweede game was daarentegen een compleet ander verhaal. Afreeca Freecs' botlaner Aiming besloot met ADC Draven te spelen en voerde daarmee de druk op Faker en zijn team hoog op. Dit was uiteindelijk genoeg om de game in het slot te gooien en een derde game te forceren.

Als SK Telecom T1 deze game verloor hadden ze de kans op een ticket naar het WK niet meer in eigen hand. Gelukkig voor hen bleek de game geen probleem te zijn voor de supersterren. Door een sterke en onverwachte dive op de botlane van Afreeca werd er al vroeg in de game een voorsprong behaald en SKT gaf deze niet meer uit handen. Even leek het er op dat de Freecs terug zouden komen door een sterke teamfight bij Baron maar slechts enkele minuten later werden alle champions van Afreeca gevloerd bij de Elder Dragon. Hierna liep SKT triomfantelijk de basis van Afreeca binnen om de laatste Nexus van de serie te slopen.

Komende vrijdag wordt de volgende match in de LCK Summer 2019 play-offs gespeeld. Hierin neemt SKT het op tegen SANDBOX Gaming. Kijk deze match vanaf 10:00 uur op zowel YouTube als Twitch.