Nieuws

Sloug wint eerste Hearthstone Benelux League

Sloug wint eerste Hearthstone Benelux League

22 februari 2021, 17:03

De Belgische Sloug heeft de eerste editie van de Hearthstone Benelux League gewonnen. Dit heeft hij gedaan door in de finale zijn landgenoot SaucisseSwan met 3-2 te verslaan.

De Hearthstone Benelux League begon op 4 januari met 27 spelers uit Nederland, België en Luxemburg. Na vijf weken Swiss waren er nog acht spelers over: SaucisseSwan, TheFlash en Sloug uit België en Cptnkitty, Dreadhead, Goudhout, Heerpeer en Revokez uit Nederland.

Kwartfinales

De top 8 van de Hearthstone Benelux League werd gespeeld in het Single Elimination Bracket format. In de eerste ronde kon Cptnkitty van mCon Esports, wie ongeslagen door het Swiss-gedeelte kwam, niet voorbij Dreadhead van Divided Gaming komen. TheFlash van GameFist kwam SaucisseSwan van Helios Gaming tegen, maar diens OTK Demon Hunter bleek te sterk en wist TheFlash met 3-0 te sweepen. Heerpeer van Gaming Alliance verloor met 3-2 van Goudhout, en Revokez van Glorious Gaming delfde het onderspit tegen Sloug van Synergie.

Halve finales

Beide halve finales werden extreem spannend. In de eerste halve finale moest Dreadhead, wie met hakken over de sloot in de top 8 wist te komen, tegen SaucisseSwan bewijzen dat hij de finaleplaats verdiende. Met een score van 3-2 kwam hij zeer dichtbij, maar moest hij uiteindelijk toch de finaleplaats aan zijn Belgische tegenstander gunnen. In de tweede halve finale moest Goudhout als laatst overgebleven Nederlander proberen om de eer van zijn land hoog te houden, maar ook hij moest met een 3-2 verlies bekennen dat de finale uit enkel Belgen zou gaan bestaan.

Finales

In de verliezersfinale tussen Dreadhead en Goudhout, welke niet op stream gespeeld werd, wist Goudhout de 3-1 overwinning te pakken. In de grande finale werd het weer nagelbijtend spannend tussen de twee Waalse spelers SaucisseSwan en Sloug. Het kwam neer tot een stand van 2-2, waar beide spelers alleen nog hun Rogue overhadden. Deze laatste game viel al snel in het voordeel van Sloug, waarna hij de winst wist te pakken en zich de eerste kampioen van de Hearthstone Benelux League mag noemen.
Embedded content: https://clips.twitch.tv/SpunkyFaintIguanaCopyThis-FaMRcE1hWcpQ8bwf

Remco Belonje
Remco BelonjeRedacteurHearthstone-redacteur, zou willen dat zijn reactiesnelheid goed genoeg was voor shooters
Remco BelonjeRemco Belonje