Nieuws

Smash Bros pro Nairo breekt viewer record op Youtube tijdens comeback stream

9 april 2021, 14:14

Super Smash Bros pro Nairo verbrak zijn eigen viewer record op Youtube door na een lange tijd van afwezigheid weer te streamen. Na beschuldigingen van een seksueel misdrijf werd de speler verbannen van Twitch, maar ondertussen zijn deze beschuldigingen weerlegd. Tijdens de stream op Youtube haalde Nairo meer dan 23 duizend gelijktijdige kijkers, en duizenden dollars in donaties.

Nairo was een van de leden van de Smash community die in in 2020 te maken kreeg met claims van seksuele misdrijven. De Smash speler werd in juli 2020 beschuldigd op zijn twintigste een seksuele relatie te hebben gehad met een toen 15 jarige medespeler. Hierdoor gaf Nairo aan tijdelijk te vertrekken om deze claims te bevechten en zijn leven te beteren. In februari dit jaar gaf hij al aan dat de claims weerlegd waren, en dat hij binnenkort weer ging beginnen met het maken van content. Twee maanden later en de eerste stream van Nairo verbreekt al zijn streamrecords.

Tijdens de zes uur durende livestream wist Nairo meer dan 23 duizend kijkers gelijktijdig te boeien. Hiermee verbreekt Nairo zijn Twitch record van 13 duizend gelijktijdige kijkers. Nairo nam het op tegen kijkers en liet zijn dat hij het nog steeds in huis heeft om tot de top te behoren. Tijdens de stream kreeg Nairo veel support van zijn fans in de vorm van duizenden dollars in donaties, zeven duizend abonnees op zijn Youtube kanaal en twee duizend betaalde abonnementen.

Hoewel de beschuldigingen hem oorspronkelijk een ban opleverde op Twitch, is het na de ontkrachting ervan nog niet bekend wanneer Nairo weer op Twitch kan streamen. Twitch heeft de ban nog niet opgeheven, dus voorlopig gaat Nairo zijn content op Youtube zetten.