Nieuws

Smash Bros toernooien op Genesis 7 eindigen met twee verrassende winnaars

27 januari 2020, 19:29

Het Super Smash Bros toernooi Genesis 7 was een werkelijkwaar spektakel om te bekijken en voor de spelers. Het Super Smash Bros Melee toernooi en Super Smash Bros Ultimate toernooi zaten vol met upsets en onverwachte winnaars. Het Melee toernooi werd gewoon door de Marth main Zain en het Ultimate toernooi werd gewonnen door de Zero Suit Samus speler Marss.

Genesis 7 is voor velen nu al een hoogtepunt van het Smash Bros jaar. Het is de eerste Super Major voor zowel Melee en Ultimate en daar komt natuurlijk veel druk bij kijken, zeker aangezien de wereldwijde rankings voor beide games net uit zijn gekomen. De topspelers van beide games waren dan ook in grote getalen aanwezig. 

Super Smash Bros Melee

Super Smash Bros Melee mag dan wel bijna 20 jaar oud zijn, de toernooien van de game blijven vol verrassingen zitten. De Amerikaanse Hungrybox wordt al jaren gezien als de beste speler van de wereld. Hij was ook de favoriet om het toernooi te winnen. Dit lukte bijna, maar toen kwam zijn landgenoot Zain op zijn pad. Zain is ook een van de beste spelers van de wereld met veel grote titels op zijn naam. Hij krijgt het alleen zelden voor elkaar om van Hungrybox te winnen. Toen ze elkaar op Genesis 7 tegenkwamen lukte het Zain om van Hungrybox te winnen. Hij deed dit zelfs twee keer, waardoor Zain tegen alle verwachtingen in het toernooi won. Topspelers zoals de Amerikaanse Mang0, de Zweedse Leffen en de Argentijnse n0ne grepen allemaal naast de titel.

Super Smash Bros Ultimate

Genesis 6 was vorig jaar het eerste grote Super Smash Bros Ultimate toernooi, en na een jaar tijd is het flink gegroeid. Nieuwe spelers hebben laten zien wat ze in huis hebben, maar oude bekenden hebben ook de tijd gehad om aan de game te wennen. De Mexicaan MkLeo wordt gezien als de onbetwiste nummer één van de wereld als het gaat om Ultimate. Toch wist hij het toernooi niet te winnen. De Amerikaanse Marss wist van hem te winnen in de finale. Ook wist Marss eerder van de Amerikaanse Samsora te winnen, de nummer twee van de wereld. De top twee van de wereld moest buigen voor Marss en zijn Zero Suit Samus, toen hij overtuigend de titel pakte.

Embedded content: https://twitter.com/MHC_Ruffian/status/1221680408686780418?s=20

Genesis 7 was een geweldig toernooi als toeschouwer en voor menig speler. De groei van Ultimate in het afgelopen jaar is goed te zien, maar het bewijst ook dat Melee nog steeds ontzettend veel in petto heeft.

Voor al het laatste nieuws over Super Smash Bros, volg ons op Twitter en Instagram.

Deze content wordt mede mogelijk gemaakt door Guice Real Energy. Esports Club en Guice Real Energy slaan de handen ineen met als doel om de Smash community in Nederland te helpen groeien door middel van meer zichtbaarheid en het ondersteunen van toernooi-organisatoren.

Deel: