Nieuws

Smash-speler Overtriforce gaat toernooi-ban aanvechten

15 juli 2020, 10:47

Een van de beste Super Smash Bros. Melee-spelers ter wereld, Overtriforce, werd in april gebanned van alle Europese Smash-toernooien vanwege verschillende beschuldigingen aan zijn adres. De Spaanse Sheik-main heeft in een bericht aan enkele toernooi-organisaties gedreigd met juridische stappen wanneer zijn ban niet wordt opgeheven en alle verwijzingen naar de berichtgeving over de beweringen aan zijn adres niet worden verwijderd.

Overtriforce is een van de beste Super Smash Bros. Melee spelers ter wereld, maar hij is naar aanleiding van beschuldiging van seksueel wangedrag aan zijn adres inmiddels op geen enkel Europees toernooi meer welkom. Volgens Phoenix Blue, een Zweedse Smash-toernooi organisator(TO), heeft de Sheik-main daar nu op gereageerd door een bericht aan meerdere Europese TO's te sturen waarin hij dreigt met juridische stappen. Dit bericht wordt bevestigd door het Franse LeFrenchMelee dat aangeeft hetzelfde bericht te hebben ontvangen.

Embedded content: https://twitter.com/PhoenixBlueGG/status/1283086955102769152?s=20

In het bericht dreigt Overtriforce juridische stappen te ondernemen als zijn ban niet wordt opgeheven en alle correspondentie waarin verwezen wordt naar de beschuldigingen aan zijn adres dient te worden verwijderd. Daarmee doelt hij op verwijzingen naar een document dat op 11 april online werd gezet met erin een opsomming van alle beschuldigingen aan zijn adres, waaronder het verspreiden van wraakporno, aanranding en stalking.

In dat document wordt ook vermeld dat er een strafrechtelijk onderzoek naar hem loopt wat resulteerde in zijn ban van veel Europese toernooien. Vervolgens steunde het SSBConductPanel, een anonieme groep die richtlijnen voorstelt aan grote Smash-TO's, de ban in een Twitter-bericht waarin zijn alle TO's wereldwijd aanraden de ban over te nemen. De kans dat we Overtriforce ooit op een Smash-toernooi terug gaan zien lijkt dan, ondanks zijn weerwoord, ook klein.