Nieuws

Smash-speler Yikarur gebanned van Nederlandse Super Smash Bros Ultimate events

7 juli 2020, 09:27

De Duitse Super Smash Bros.-speler Yikarur is door de Nederlandse SSB-community gebanned van deelname aan alle Nederlandse SSB-evenementen. Yikarur wordt gebanned omdat de organisatie hem als een gevaar voor de andere bezoekers beschouwt naar aanleiding van de beschuldigingen van aanranding aan zijn adres.

Yikarur is niet meer welkom bij Nederlandse Super Smash Bros.-evenementen. De Duitser wordt met onmiddelijke ingang gebanned naar aanleiding van herhaalde beschuldigingen van aanranding aan zijn adres. De Nederlandse SSB-community noemt Yikarur "een gevaar voor het comfort en de veiligheid van de andere aanwezigen." De beslissing om de Duitse Yoshi-main te bannen werd gemaakt in een vergadering van de belangrijkste Nederlandse Smash toernooi-organisatoren. Daar werd unaniem besloten Yikarur te weren van alle toekomstige evenementen.

Embedded content: https://twitter.com/Smash_NL/status/1280230770674675719?s=20

Yikarur is niet de enige SSB-speler die in opspraak komt de laatste tijd. De afgelopen dagen is er een stortvloed aan statements over aanranding in de Smash-scene naar buiten gekomen waarbij ook veel grote namen beschuldigd worden. Het is dan ook maar de vraag of en hoe de Smash-community deze rumoerige tijden te boven gaat komen.