Nieuws

Sona krijgt mini rework met focus op micromanagement

27 maart 2021, 18:50

League of Legends champion Sona krijgt in de komende paar patches een kleine rework om haar meer relevant te maken in de huidige meta. Dat laat Jeevun Sidhu (Jag), Lead Game Designer van League of Legends weten. Het zou hierbij gaan om een rework van haar abilities om haar “micromanagement fantasy” een realiteit te maken.

Eerder deze week werd Gwen aangekondigd als nieuwste champion in League of Legends, maar ook de oude champions bakken er nog wat van. Zo is Sona een van de oudste champions in League of Legends. Toch weet ze al heel lang haar eigen vrouwtje te staan. Na de release van Seraphine en de Season 11 item reworks lijkt dit toch niet meer het geval te zijn. Sona wordt in de huidige meta erg outclassed door de andere supports, en doen de nieuwe items niet denderend veel voor haar. Volgens statestiekensite OP.GG heeft Sona nu een redelijke winrate van 49%, maar een ongelofelijk lage pick rate van 0,65%. Tijd voor verandering volgens ontwikkelaar Riot Games.

Embedded content: https://twitter.com/JeevunSidhu/status/1375545679104278534?s=20

Micromanagement

Volgens een serie aan tweets van Jag blijven de abilities an sich hetzelfde, maar gaan de bijbehorende passives en interacties van de onderlinge abilities op de schop. Ten eerste wordt de Mana refund van haar Q, W en E verwijderd, maar gaan deze spells ook minder mana kosten. Daarnaast gaat Sona’s passive nu permanente Ability Haste geven, en zodra er een bepaalde limiet bereikt wordt geeft dit ook extra ability power.

Deze changes zijn nog niet final, maar de intentie lijkt duidelijk. Combineer je spells voor kortere cooldowns later in de game, en misschien zelfs een beetje extra AP. Hierdoor zou Sona een stuk beter moeten schalen in de late game, zonder daar echt farm voor nodig te hebben.

Embedded content: https://twitter.com/JeevunSidhu/status/1375545681318801413?s=20

De Sona rework gaat waarschijnlijk midden april van start, als we de lijn van patches moeten geloven.