Nieuws

Sony aangeklaagd wegens controller-problemen

16 februari 2021, 11:28

PlayStation 5 fabrikant Sony is op 15 februari aangeklaagd door advocatenkantoor Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith (CSK&D). Het kantoor beschrijft in de aanklacht dat er een probleem is met de DualSense controller van de PlayStation 5. Deze zou last hebben van ‘drifting’. Sony zou op de hoogte geweest zijn van het probleem, maar er niets aan hebben gedaan.

Drifting is wanneer de joystick van een controller input ervaart, maar dit in werkelijkheid niet krijgt. In sommige gevallen zijn games hierdoor onspeelbaar. Zo loop je bijvoorbeeld naar voren in het spel, terwijl je de controller helemaal niet aanraakt.

Het advocatenkantoor spant nu een rechtszaak aan tegen Sony. Sony zou volgens het kantoor op de hoogte geweest zijn van dit probleem, maar hier geen melding van hebben gemaakt. Hiermee overtraden zij de wet en waren ze frauduleus bezig.

DualSense controller defect binnen 10 dagen

In de aanklacht staat dat een consument al last had van het probleem tien dagen na de aankoop. Ook laat de aanklacht zien dat kansen op reparatie of vervanging van de controller zeer klein zijn. Sony brengt haar klanten ook niet op de hoogte van dit probleem.

Deel: