Nieuws

Sony en Discord slaan handen ineen

Sony en Discord slaan handen ineen

Sony laat via een blogpost weten samen te gaan werken met communicatieplatform Discord. Veel details zijn nog onbekend, maar Sony laat wel weten dat zij hard aan het werk zijn om Discord te integreren op de PlayStation.

Na veel verwachtingen komt Discord ook naar PlayStation Consoles, de manier waarop is nog onduidelijk. Het is nog onbekend of Discord beschikbaar wordt als PlayStation app. Sony en Discord maken in de komende maanden meer details bekend over deze samenwerking.

De afgelopen weken gingen er veel geruchten rond dat Microsoft in gesprek was om Discord over te nemen. De geruchten gingen dat Microsoft Discord wou overnemen voor 10 miljard dollar. Eind april werd er bekend gemaakt dat de overnamegesprekken gestaakt waren, dit omdat Discord besloot om onafhankelijk te blijven.

Wat is Discord?

Discord is een gratis chatprogramma, waarmee het mogelijk is om één op één met mensen te praten, maar ook in groepen. Dit kan in privégesprekken of in zogeheten servers. Iedereen met een Discord-account kan een server aanmaken. In een server kan je verschillende chat- en praatkanalen creëren. Discord wordt voornamelijk gebruikt door gamers en er zijn dan ook ontelbaar veel gaming communities die zich hebben gevestigd op het platform. Naast gamers maken sommige bedrijven en onderwijsinstellingen gebruik van Discord. Wist jij dat wij van Esports Club ook Discord gebruiken om in contact te blijven met onze community? Join nu onze Discord-server!

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen