Nieuws

Sony gaat de PlayStation 5-productie verhogen

Sony gaat de PlayStation 5-productie verhogen

Sony verhoogt dit jaar de productie van de PlayStation 5, zo meldt IGN. De Japanse multinational hoopt zo ten tijde van de feestdagen aan het einde van het jaar meer spelcomputers op voorraad te hebben. De PlayStation 5 is al sinds eind 2020 moeilijk te verkrijgen.

In een recent financieel rapport meldt Sony dat de speeltijd van PlayStation gebruikers met 15% gedaald is. Als mogelijke reden wordt de inperking van de maatregelen omtrent COVID-19 gegeven. Om de binding met haar spelers te vergroten, brengt Sony in de tweede helft van het jaar een aantal exclusieve PlayStation-titels uit.

Naast het uitbrengen van de exclusieve titels gaat Sony de productie van de PlayStation 5 vergroten en de nieuwe PlayStation Plus diensten promoten. Het aanbod op andere consoles blijft groeien en daar moet PlayStation op reageren.

De Japanse organisatie stelt de verkoopverwachtingen voor het jaar 2022 niet bij. Het is nog steeds de bedoeling dat er 18 miljoen consoles (PlayStation 5) verkocht worden. Sony geeft in het financieel rapport aan dat de levering van onderdelen verbeterd is.

Wie in het afgelopen anderhalf jaar een PlayStation 5 wilde bemachtigen moest geluk hebben. Grote winkels, zoals Coolblue, Bol.com en MediaMarkt konden slechts kleine hoeveelheden van deze gewilde console verkopen. In een later stadium werd het mogelijk om jezelf bij Sony aan te melden. Maar, een winkel binnen lopen en een gloednieuwe PlayStation meenemen? Dat zat er niet in.

Gelukkig hoeven de gamers die geen PlayStation 5 in huis hebben staan niets te missen. Ontwikkelaars brengen hun games vaak op consoles uit verschillende generaties uit. Ook bieden ze veelal de mogelijkheid om games aan te schaffen die zowel op de PlayStation 4 als op de PlayStation 5 gespeeld kunnen worden.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.