Nieuws

Special komend seizoen in LEC voor Excel Esports

13 mei 2020, 09:06

De Nederlander Joran "Special" Scheffer is gepromoveerd naar het LEC-team van Excel Esports. De positie in de midlane was beschikbaar nadat de organisatie enkele weken geleden afscheid heeft genomen van Son "Mickey" Young-min.

Joran "Special" Scheffer is de nieuwe midlaner voor het LEC-team van Excel Esports. De Nederlander krijgt de kans zich te bewijzen mede na goede prestaties op het dochter-team van de organisatie tijdens de afgelopen European Masters. Ondanks dat BT Excel al in de kwartfinales werd uitgeschakeld kreeg Special alom lof voor zijn goede spel.

Embedded content: https://twitter.com/EXCEL/status/1260253404976295947?s=20

Excel Esports was sinds kort opzoek naar een nieuwe midlaner, nadat de organisatie enkele weken geleden afscheid heeft genomen van Son "Mickey" Young-min. De Koreaan, die sinds mei 2019 onderdeel uitmaakte van het LEC-team van Excel, blonk afgelopen seizoen niet bepaald uit, met statistieken die hem bij de slechtste midlaners van de LEC plaatsten. Zo was zijn gemiddelde KDA met 2.1, net als zijn 427 damage per minuut, het op twee na laagste van de league.

Special kan op een succesvoller seizoen terugkijken. Hij bleef met zijn team afgelopen seizoen ongeslagen tijdens de reguliere competitie van de UKLC, waarna ze alleen in de finale met 2-3 hun meerdere moesten erkennen in Fnatic Rising. Die tweede plek leverde het team een ticket voor de eerder genoemde European Masters op. Special's goede prestaties daar bovenop het toch al succesvolle seizoen bleken voldoende reden voor de organisatie om de Nederlander een kans als startende midlaner in de LEC te geven.