Nieuws

Spelers om op te letten tijdens New Champions Stage van CSGO Major

23 augustus 2019, 06:09

We blikken alvast vooruit op de New Challenger Stage van de CSGO major in Berlijn. Wie van de zestien aanwezige teams in dit stadium zijn de kanshebbers, wie zijn de dark horses, en op welke spelers moet je zeker letten tijdens deze kwalificatieronde? In dit artikel kijken we naar drie spelers die je zeker in de gaten moet houden tijdens de New Challenger Stage.

Vandaag begint de New Challenger Stage van de CSGO major. Het eerste van drie weekenden waarin de allerbeste teams ter wereld het tegen elkaar opnemen om kans te maken op een deel van de prijzenpot van een miljoen dollar.

In de New Challenger Stage nemen zestien teams het tegen elkaar op. Acht van deze teams zullen doorstromen naar de New Legends Stage, de daadwerkelijke groepsfase van de major. In dit artikel gaan we kijken naar drie spelers waarop je moet letten tijdens deze fase van het toernooi. Eerder keken we al naar drie teams die zeer waarschijnlijk zullen doorstromen naar deze fase van het toernooi, en drie teams die underdogs zijn maar op een goede dag zich ook kunnen kwalificeren.

We beginnen met een overzicht van de teams die meedoen aan de New Challenger Stage. Dat zijn:

Vitality
NRG
G2
mousesports
FURIA
North
CR4ZY
forZe
Grayhound
Complexity
AVANGAR
HellRaisers
INTZ
Tyloo
DreamEaters
Syman

Spelers om op te letten

ZywOo

Al jaren woedt het debat over de vraag: wie is de allerbeste CSGO-speler in de wereld? De laatste jaren ging deze strijd tussen dev1ce en s1mple, maar met de vertoningen van Astralis de afgelopen tijd leek het een kwestie van tijd voor s1mple zich alleenheerser kon noemen.

Toen verscheen ZywOo ten tonele.

De jonge Fransman is in korte tijd uitgegroeid tot superster en is één van de grootste redenen dat Vitality een team is geworden dat zich met de allerbeste ter wereld kan meten. ZywOo kan alles: AWP’en, riflen, noem het maar op. Hij wordt geroemd om zijn slimme spel en zijn uitstekende aim, waardoor hij sinds zijn aantreden al een gooi doet naar beste speler ter wereld.

Het is natuurlijk oneerlijk om zijn team niet te vermelden, en ook Vitality verdient lof. Ze zorgen ervoor dat hun sterspeler zijn gang kan gaan en optimaal kan presteren. Dat vereist een hoop van een team: je moet je eigen ego opzij durven te zetten en je moet genoegen nemen met de spotlight opgeven. Vitality doet dat met verve, en daardoor komt ZywOo zo goed uit de verf.

woxic

De 20-jarige woxic maakte al op jonge leeftijd grote indruk in CSGO. Toen hij 18 was ging hij naar HellRaisers waar hij twee jaar verbleef, voor hij een kans kreeg om de grote stap naar mousesports te maken, die een nieuw team met jong talent aan het bouwen waren.

Die kans heeft hij met beide handen gegrepen.

Het resultaat is dat woxic één van de meest interessante AWP’ers in de wereld is om te zien. Hij heeft keer op keer bewezen dat hij de druk van LAN aankan, maar nu staat hij voor zijn grootste uitdaging: presteren onder de naam van mousesports op een major. Het is geen simpele taak, maar dat zorgt er juist voor dat het interessant gaat worden om te zien wat de jonge Turkse speler ervan gaat maken. Dit kan het evenement worden dat hij wereldberoemd wordt, en het zorgt ervoor dat het enorm interessant is om te zien hoe hij met de verwachtingen zal omgaan.

Keoz

Keoz is de enige Belg aanwezig op de major, en dat zorgt er meteen voor dat er genoeg interesse in hem is. Verder heeft hij laten zien dat hij één van de drijvende krachten achter zijn team Syman Gaming is.

De stap naar de major is een enorme, vooral als je, je bedenkt dat hij vorig jaar nog in finales tegen Defusekids moest spelen. Van Defusekids naar Vitality binnen een jaar is een enorme stap, en we wachten dan ook vol spanning af om te zien hoe Keoz met deze stap zal omgaan. Natuurlijk speelt zijn nationaliteit een grote rol in deze keuze, er zijn immers maar weinig mensen die verwachten dat Syman Gaming een vuist kan maken dit toernooi. Maar als er één podium is waarop je een naam voor jezelf kan maken en je, jezelf kan bewijzen, dan is het tijdens de major.