Nieuws

Splitgate krijgt felbegeerde Map Editor Mode

Splitgate krijgt felbegeerde Map Editor Mode

In een interview met Dexerto laat 1047 Games CEO Ian Proulx weten dat Splitgate een custom map-maker modus krijgt. Het spel dat een combinatie is van Halo en Portal krijgt zo een gamemode die bij Halo fans erg bekend is.

Forge is een van de favoriete game modes van veel Halo fans. De modus laat spelers mappen die in het spel zitten aanpassen en eigen maps creëren. Via Twitter liet het spel weten dat er een modus als Forge in Splitgate komt. Daarnaast wil de gamestudio een feature toevoegen wat spelers de mogelijkheid geeft om bestanden met elkaar te delen. De editor mode komt waarschijnlijk uit wanneer het spel uit de beta gaat.

Embedded content: https://twitter.com/Splitgate/status/1438236082076717056

Plannen

Splitgate heeft onlangs nog een investering van 100 miljoen dollar veilig gesteld. Sindsdien heeft 1047 Games aangegeven veel nieuwe plannen te hebben voor Splitgate. Het bedrijf luistert goed naar wat de community wil en daardoor komt de nieuwe modus bovenaan het lijstje. “Zodra er meer mensen aangenomen zijn, gaan die meteen aan de slag om Forge werkelijkheid te maken," aldus Proulx.

Naast het toevoegen van de nieuwe game mode zijn er ook plannen om te investeren in een officiële competitie. Splitgate doet al aan community toernooien, maar met het geld van de inverstering kan er iets groots en profesioneels opgezet worden voor de fans.

Ook gaat 1047 Games dingen aanpakken waar spelers momenteel ontevreden over zijn. Zo gaan ze het party-systeem aanpassen waardoor het gebruiksvriendelijker wordt en komt er een battle pass.

Concurrentie

De toevoeging van een map-editor zorgt voor veel wrijving tussen fans van Halo en Splitgate. Met de nieuwe investering achter zich geeft de studio achter Splitgate aan zich te willen ontwikkelen tot een AAA game studio en de concurrentie aan te gaan met andere game studios.

Embedded content: https://twitter.com/MldGhost/status/1438367733171855364

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen