beeld: Riot Games
Nieuws

Splyce naar Worlds na overwinning op Schalke 04

14 september 2019, 18:19

Het is Splyce gelukt om met een snelle en dominante serie hun ticket naar Worlds te boeken. Het team was Schalke04 te sterk af in alle drie de games. Het is voor Splyce niet de eerste keer dat ze naar Worlds mogen: In 2016 wist het team zich ook al te kwalificeren.

De eerste game werd hard gedomineerd door Splyce die na het eerste half uur door veel kills en turrets te pakken een gigantische voorsprong had op Schalke. Splyce won vervolgens een teamfight bij de tweede Baron en kon vandaar de game makkelijk afsluiten met behulp van de buff. Game twee was niet heel anders; Humanoid en Kobbe kregen in het begin van de game al erg veel kills en zo kwam Splyce binnen 10 minuten op een grote voorsprong van 5000 gold. Met deze voorsprong konden ze al gauw de game tot een einde brengen, waarmee ze nog maar één game van Worlds verwijderd waren.

De derde game was voor lange tijd veel spannender. Hoewel Schalke in het begin op voorsprong wist te komen met behulp van turrets, was de game tot aan de dertigste minuut precies gelijk. Schalke kreeg uiteindelijk de Baron buff, maar na een vrijwel perfecte teamfight van Splyce konden ze via botlane direct door naar de Nexus Turrets pushen en met het voordeel in spelers kon Splyce de game eindigen en verzekerde daarmee hun ticket naar Worlds. Morgen speelt Splyce tegen Fnatic om de tweede en derde seed te verdelen.

Deel: