Nieuws

Sponsors League of Legends Belgian League: OMEN en Audi

Sponsors League of Legends Belgian League: OMEN en Audi

OMEN en Audi zijn de sponsors van de Belgian League, dat laat de organisatie weten op Twitter. Beide partijen zijn al jaren actief in de esports-sector.

Hoe OMEN en Audi hun rol als sponsor gaan vervullen is nog niet duidelijk, maar dat deze twee grote namen zich verbinden aan de nieuwste competitie van de Benelux is een goed teken. Sponsors van de Dutch League zijn tot nog toe niet bekendgemaakt, maar volgen ongetwijfeld binnenkort.

Omen

OMEN by HP is de professionele gamingafdeling van computerproducent Hewlett-Packard (HP) en sponsort komend jaar de Belgian League. Omen is al enige jaren actief binnen de esports-scene en ook binnen League of Legends. Zo sponsort het bedrijf onder andere Berlin International Gaming (BIG), Counter Logic Gaming (CLG) en het Thaise MEGA. Ook is OMEN hoofdsponsor van DreamHack Rotterdam.

Audi

Ook automerk Audi is al een tijdje (hoofd)sponsor van verschillende esports-organisaties. Zo sponsorde het bedrijf Astralis in 2017 en 2018 en is het momenteel sponsor van onder anderen Origen, FOKUS Clan, FC Ingolstadt 04 eSports en Future FC. Audi werkt sinds vorig jaar samen met 4Entertainment en heeft daarmee al ervaring opgedaan in de esports-scene in de Benelux. Zo sponsorde Audi GameForce Masters, de Esports Cup en de RIV4L College League.

De nieuw gevormde Belgian League begint maandag 20 januari en biedt plek aan zes professionele teams. Gedurende acht weken strijden deze teams om een plek in de play-offs waar alleen de vier beste teams aan deel kunnen nemen. Iedere split wordt er 7500 euro prijzengeld verdeeld. Nu de zes deelnemende teams bekend zijn en OMEN en Audi gepresenteerd zijn als sponsors is de Belgian League helemaal klaar om te beginnen.