Nieuws

Streamer Shroud is terug op Twitch: "Er is geen betere plek"

12 augustus 2020, 13:52

Een van de grootste streamers ter wereld is terug op Twitch. Michael "Shroud" Grzesiek streamde enige tijd exclusief op Mixer, maar nu dat platform inmiddels offline is gehaald is Shroud terug op het oude nest.

Streamingplatform Mixer van Microsoft haalde in oktober 2019 Shroud met veel bombarie binnen. Hij volgde daarmee Tyler "Ninja" Blevins, die kort daarvoor een contract tekende bij Mixer. Shroud was toentertijd, samen met Ninja, een van de best bekeken streamers van Twitch. In 2018 had hij gemiddeld ruim 30.000 kijkers per stream.

Zelfs in 2019 stond hij derde op de ranglijst van meest bekeken streamers van Twitch, ondanks dat hij in oktober de exclusieve overstap naar Mixer maakte. Shroud behaalde op Mixer in iets minder dan een jaar 1,2 miljoen volgers, waar hij op Twitch een doorstart maakt met bijna 7,2 miljoen volgers. Het is dus duidelijk dat Shroud op Mixer niet kon rekenen op ál zijn volgers toen hij een overstap maakte.

Embedded content: https://twitter.com/shroud/status/1293248098613911558?s=20

Zelf is Shroud heel enthousiast over zijn terugkeer: "Ik ben heel blij dat ik mijn terugkeer bekend mag maken, maar vooral blij dat ik weer ga streamen. Bij Twitch vond ik mijn passie voor het streamen en dat komt allemaal door mijn loyale fanbase. Ik keek naar andere opties maar ontdekte dat er geen betere plek is dan Twitch als je wilt interacteren met de meest loyale gaming community ter wereld."