Nieuws

Myth verruilt Twitch voor YouTube

De streamer Myth

Ali “Myth” Kabbani verruilt na zeven jaar Twitch voor YouTube. Daarmee is hij de zoveelste grote naam die vertrekt bij de streaminggigant van Amazon en liever tekent bij Google. De variëteitstreamer blijft wel gewoon actief, maar zal dat dus op een ander platform doen. Dat kondigt de populaire streamer aan via zijn Twitter. In een simpele tweet zegt hij: “Dit is mijn beslissing.”

Voor Myth is YouTube geen vreemde site. In 2014 was de Amerikaan al actief op YouTube waar hij verschillende highlights van zijn Call of Duty-games uploadde. Daarnaast deed hij ook aan reviews en unboxing-videos. Momenteel heeft dat kanaal 4.6 miljoen volgers, maar valt dat in het niet bij zijn hoeveelheid Twitch-volgers. Daar heeft hij 7.6 miljoen mensen die graag willen weten wanneer de streamer live gaat.

‘Keuzes hebben me gemaakt’

“Mijn keuzes hebben me mijn hele leven gemaakt wie ik ben”, zegt Myth in zijn video, waarin we hem zien terwijl hij verschillende fases in zijn leven herbeleeft, en de mogelijkheid heeft om radicaal andere keuzes te maken. “Ik had Fortnite kunnen blijven grinden, elke dag zweten om te proberen om de allerbeste te zijn. Ik had kunnen opgeven toen ik twijfelde over mijn toekomst als streamer, zelfs na jaren van hard werken. Of ik had überhaupt nooit kunnen beginnen. Ik had nooit het risico kunnen nemen om datgene te doen waarvan ik het idee had dat ik voorbestemd was om te doen. Keuzes hebben me gemaakt wie ik ben, en dit is mijn keuze.”

Grind van zeven jaar

Myth is al zeven jaar bezig aan zijn grind. In 2018 kwam zijn populariteit in een stroomversnelling terecht dankzij de boom van Fortnite. In 2020 besloot hij om een andere weg in te slaan en verliet hij Fortnite om een grotere variëteit aan games te spelen. Die trend gaat hij doorzetten, zei hij in februari van dit jaar. Hij gaat nog steeds first-person shooters spelen, maar buiten VALORANT ook andere games proberen, waar hij hoopt om zijn eigen flair en persoonlijkheid tentoon te stellen.

Naast Myth zijn onder andere streamers als Ludwig, LilyPichu, Valkyrae en Courage ook te vinden op YouTube.

Koen van der Beek
Koen van der BeekRedacteurIk schrijf je een lange brief, want ik heb geen tijd voor een korte.