Nieuws

Streamingplatform Mixer sluit op 22 juli en gaat over in Facebook Gaming

Streamingplatform Mixer sluit op 22 juli en gaat over in Facebook Gaming

Het einde is in zicht voor Microsoft haar streamingplatorm Mixer. Het team achter het platform laat in een uitgebreide blogpost weten dat het operationele gedeelte van Mixer stopt en dat partners en streamers worden overgedragen aan Facebook Gaming. Het besluit komt naar eigen zeggen doordat Mixer niet succesvol is gebleken.

Microsoft schrijft in een uitgebreide blogpost over het besluit tot sluiting van het streamingplatform Mixer. De hard- en softwareproducent geeft aan dat de tijdsinvestering om het platform te laten groeien te groot is en niet nauw aansluit op de visie dat het bedrijf heeft voor gamers. De sluiting van Mixer komt vlak nadat team achter het platform in opspraak kwam omdat het een 'slave-master'-cultuur zou hebben. Of dat heeft bijgedragen aan de beslissing is vooralsnog onduidelijk.

Vorig jaar stapten Shroud en Ninja, twee van de grootste streamers ter wereld, over van Twitch naar Mixer.

Facebook Gaming neemt streamers en partners Mixer over

Microsoft slaat naar eigen zeggen de handen ineen met Facebook om de streamers, partners en bezoekers te voorzien in hun behoefte. Facebook biedt Mixer Partners eenzelfde soort overeenkomst aan als die ze nu hebben, hoewel de details daarvan onduidelijk zijn. Via fb.bb/mixer kunnen partners zichzelf overzetten naar Facebook Gaming.

De virtuele deuren van Mixer sluiten op 22 juli; tot die tijd hebben bezoekers de mogelijkheid om hun Embers en Sparks uit te geven op Mixer. Een uitgebreide FAQ is te vinden op de website van Mixer, met daarin de uitleg over kanaalabonnementen en andere betalingen.

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld