Nieuws

Street Fighter personages komen naar Fortnite

De twee Street Fighter krijgers zijn binnenkort beschikbaar in FortniteDe twee Street Fighter krijgers zijn binnenkort beschikbaar in Fortnite

20 februari 2021, 12:40

Street Fighter personages Ryu en Chun-Li zijn binnenkort speelbaar in Fortnite. De twee legendarische vechters komen als legendary skins naar de game toe tijdens Fortnite Chapter 2 Season 5. De skins zijn aangekondigd door middel van een trailer en vanaf 22 februari beschikbaar in de shop.

Het gerucht dat er Street Fighter personages naar Fortnite komen gaat al een tijdje rond. Bekende Fortnite leakers wisten ook regelmatig informatie uit de game te halen die dit ondersteunt. Eerder deze week werd er al een nieuw portal ontdekt, de manier waarop crossover skins meestal aangekondigd worden. In dit portaal was Suzaku Castle te zien, één van de bekendste levels uit de Street Fighter serie. Het was dus al vrij duidelijk dat er binnenkort een personage uit Street Fighter uit de Battle Bus springt.

Embedded content: https://twitter.com/Lucas7yoshi/status/1362769484398923776?s=20

Zeg maar nee, dan krijg je er twee

Uit een trailer op het Fortnite YouTube account blijkt dat niet alleen Ryu, maar ook Chun-Li geen hadoukens maar Sniper Rifles gaan schieten. Ryu is het bekendste personage uit de Street Fighter games, maar Chun-Li zit er niet ver achter. De reactie op de reveal is tot nu toe positief. Eerder werden andere videogame personages zoals Master Chief en Kratos al naar Fortnite gebracht, met succes.

Embedded content: https://youtu.be/iTgBMooI17I

Naast de fighters komen er volgens leakers ook twee nieuwe emotes naar de game. Deze emotes zijn special moves van Ryu en Chun-Li. Altijd al Chun-Li’s Hyakuretsukyaku (Lightning Kick) of Ryu’s Shoryuken willen gebruiken, dat kan binnenkort!

Ryu en Chun-Li zijn vanaf maandag 01:00 ‘s ochtends beschikbaar in de Fortnite Item Shop. Hoe duur de skins worden is nog niet duidelijk, maar als we van de vorige crossover skins uit moeten gaan zal dit rond de 1,200 tot 1,800 V-bucks liggen.

Stijn van Steenbergen
Stijn van SteenbergenRedacteur/Media ProducerSchrijft over van alles en nog wat, met een passie voor de ontwikkeling van esports binnen Nederland en video content
Stijn van SteenbergenStijn van SteenbergenStijn van Steenbergen