Nieuws

Streetfighter-legende NuckleDu stopt na auto-ongeval

12 juli 2020, 11:50

Du Dang, beter bekend als NuckleDu, stop met professioneel gamen. De Streetfighter-kampioen was begin juli betrokken bij een auto-ongeluk en maakt nu op Twitter bekend dat hij zijn carrère beëindigt.

Du Dang begon zijn FGC-carrière op jonge leeftijd bij Empire Arcadia, maar werd gedurende de jaren opgemerkt door de bekendere teams. In begin juli raakte de Street Fighter-kampioen betrokken bij een ernstig auto-ongeval, waarna hij op Twitter bekendmaakte te stoppen met professioneel gamen.

In 2015 tekende NuckleDu bij Team Liquid, waar hij tot 2018 bleef. Onder TL won NuckleDu veel grote toernooien, met als hoogtepunt de Capcom Cup in 2016. De speler stond er bekend om dat hij, wie het dan ook was, altijd zijn tegenstanders tauntte. Begin 2018 vertrok de speler bij Team Liquid, waarna hij een tijdje bij Ghost Gaming terecht kwam. Uiteindelijk eindigde hij zijn carrière als Free Agent, na nog een aantal maanden bij Echo Fox te hebben gespeeld.

NuckleDu kondigde zijn pensionering, en daarbij ook zijn vertrek van social media, aan op Twitter. Hoewel hij er geen expliciete reden bij vermeldde, kan worden aangenomen dat het auto-ongeval één van de doorslaggevende redenen was. Daarnaast is hij onlangs vader geworden en heeft hij dus meer tijd nodig om voor zijn familie te zorgen.

Embedded content: https://twitter.com/NuckleDuDang/status/1280307021112360962?s=20