Nieuws

Summer of Esports FIFA20-kampioenschap voor de jeugd van Delfshaven

17 augustus 2020, 14:24

In het kader van de Summer of Esports wordt er vanaf donderdag 20 augustus een gratis FIFA 20-kampioenschap georganiseerd bij Pier 80 in Delfshaven. Het FIFA toernooi is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die het leuk vinden om competitief met elkaar te gamen. De poulefase wordt gespeeld op 20 en 21 augustus, waarna de finalisten het op zaterdag 22 augustus tegen elkaar opnemen. Naast de eer van FIFA kampioen van Delfshaven zijn er ook leuke prijzen te winnen.

Tijdens het FIFA-toernooi wordt er een vertaalslag gemaakt van de game naar real life activiteiten. Met de FIFA Game Skills van de GameGym worden de deelnemers met leuke FIFA-oefeningen in beweging gebracht. Daarnaast zorgt de GameGymWall voor de ultieme combinatie van beweging en gaming. Hiermee maken de initiatiefnemers de koppeling tussen gamen en bewegen en wordt het belang van een gebalanceerd leven benadrukt met behulp van de digitale schijf van vijf.

De initiatiefnemers The Challenge Room en House of Esports geven met dit initiatief een voorproefje op hetgeen later in het jaar van start gaat in de vorm van de “Gameclub”, de esports-vereniging van Rotterdam.
The Challenge Room en House of Esports hebben de krachten gebundeld om voor de jeugd van nu een vereniging van de toekomst neer te zetten, waarbij gaming, sport, gezondheid, welzijn en educatie centraal staan. De Gameclub is een plek waar deze jongeren op een laagdrempelige manier bezig zijn met hun eigen ontwikkeling. Spelenderwijs steken de kinderen wat op, tijdens de clubactiviteiten én ook van elkaar. Daarnaast worden de kinderen gestimuleerd om samen te werken en kennis te maken met andere kinderen uit de wijk.

Voor meer informatie of om je aan te melden kun je naar de website van GameClub.