Nieuws

Alles over Summer of Esports in Rotterdam

Alles over Summer of Esports in Rotterdam

Een zomer vol gaming in Rotterdam! De havenstad staat van 18 juli tot en met 21 augustus volledig in het teken van esports, gaming en gamification. In deze periode vindt immers de derde editie van Summer of Esports plaats. Verspreid over de gehele stad kunnen jongeren tussen 8 en 18 jaar aansluiten bij verschillende activiteiten.

‘’In Rotterdam omarmen we de populariteit van Esports. Het samen bezig zijn met Esports en het competitie-element verbindt. Daarnaast is het goed te koppelen aan sporten en bewegen. De Summer of Esports biedt deze zomervakantie weer alle Rotterdamse jongeren de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met Esports. De jongeren kunnen bewegen en elkaar ontmoeten tijdens de gratis activiteiten door de hele stad,’’ aldus wethouder Faouzi Achbar (o.a. Sport).

Gametime: programma in de wijken

Summer of Esports vindt in gehele stad Rotterdam plaats. Met FIFA skillgames, Real Life Fortnite en GameGymwall komen bewegen en gamen samen. Ook is het mogelijk om een game op de PlayStation 5 of Nintendo Switch te spelen. Benieuwd wat er in jouw wijk te doen is? Bekijk dan de website van Summer of Esports.

summer-of-esports-gametime

E-zone bij World Police & Fire games

Van 22 juli tot en met 31 juli worden voor het eerst in de historie de World Police & Fire Games gehouden in Nederland. Rotterdam Ahoy is het sportieve middelpunt in deze periode, waar maar liefst 15 van de 62 sporten worden georganiseerd. Hier is de Summer of Esports aanwezig met een fantastische E-zone. In deze zone kunnen bezoekers zich onderdompelen in de wereld van Esports en in de virtuele wereld stappen, achter het stuur als Max Verstappen klimmen of meedoen met een potje FIFA, Fortnite of Mario Kart.

Beleef heartbeatgames met Soufiane Touzani

Op woensdag 17 augustus wordt de Schiecentrale in Rotterdam omgetoverd tot een ultieme gaming ervaring. Tijdens deze dag worden er zoveel mogelijk hartslagen behaald met Esports en gaming, het allereerste record op dit gebied voor de stad Rotterdam. In verschillende tijdsloten kunnen in totaal 300 deelnemers meedoen aan dit evenement in de zomervakantie. De bezoekers kunnen zelf bepalen welke games er gespeeld worden: Dansen met Just Dance, actief bewegen in een virtuele wereld, het record van Touzani verbreken met Ballie of racen in een simulator.

De nieuwe game Volley Runner

Tijdens de Summer of Esports wordt er een speciaal ontwikkelde online game gelanceerd voor het WK Volleybal 2022, genaamd Volley Runner. Hierdoor komen de Nederlanders middels een nieuwe manier, gamification, in contact met een topsportevenement dat vanaf 23 september van start gaat in Rotterdam en Arnhem. De game is vanaf half augustus te downloaden in de App Store en Google Play.

HADO

HADO is ’s werelds eerste Technosport: een combinatie van sport en gaming met behulp van Augmented Reality (AR). De spelers strijden in teamverband in een arena door het gooien van energieballen naar hun tegenstander. Simpel gezegd, trefbal met een digitaal sausje. Tijdens de Summer of Esports wordt op dinsdag 2 augustus een workshop georganiseerd waarbij jongeren kennismaken met alle aspecten van HADO. Deze activiteit zal plaatsvinden in de Nieuwe Persoonshal.

Partners

De Summer of Esports wordt in opdracht van de gemeente Rotterdam georganiseerd door Techonomy en House of Esports. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. Voor meer informatie over de Summer of Esports of aanmelden voor de Heartbeatgames, bezoek de website: www.summerofesports.nl

Vragen of aanwezigheid

Heeft u vragen dan kunt u per mail bij thombuijs@techonomy.nl of telefonisch via 06-36506629 terecht.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.